Moslimskí extrémisti protestujú proti Facebooku, ktorý im zablokoval profil

NETKY.SK • 12 Január 2018, 19:07 • 2 min
Moslimskí extrémisti protestujú proti Facebooku, ktorý im zablokoval profil

JAKARTA - Asi dvesto prívržencov extrémistického moslimského združenia Front obrancov islamu v piatok v indonézskej metropole Jakarta protestovalo proti spoločnosti Facebook, ktorá im z dôvodu zverejňovania nenávistných statusov zablokovala profil.

slovakia

left justify in out

"Neprenasledujte moslimov" a "Žiadame, aby ste neposudzovali naše statusy na Facebooku," stálo na transparentoch, ktoré priniesli demonštranti po piatkových modlitbách až k budove indonézskej pobočky Facebooku. Budovu strážili stovky policajtov.

Indonézia je najľudnatejšou moslimskou krajinou sveta, veľká väčšina jej obyvateľov však vyznáva modernú, umiernenú verziu islamu. Front obrancov islamu chce naopak v krajine zaviesť spiatočnícku interpretáciu islamského práva šaría, ktorá okrem iného výrazne obmedzuje práva žien a schvaľuje zabíjanie neveriacich. Hnutie má podľa agentúry AP za sebou bohatú históriu útokov na indonézske nočné kluby či proti veľvyslanectvám západných krajín.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies