Moskva a jej okolie sa ocitli v zovretí rekordných mrazov

NETKY.SK • 7 Január 2017, 16:14 • 2 min
Moskva a jej okolie sa ocitli v zovretí rekordných mrazov

MOSKVA - Moskvu a jej okolie sužujú v týchto dňoch nezvyčajne silné mrazy. V niektorých mestách tam v noci nadnes namerali až 32-stupňový mráz.

slovakia

left justify in out

Meteorológia očakávajú podobnú situáciu aj v noci nadnes, preto vyhlásili oranžový stupeň pohotovosti, čo znamená, že vývoj počasia môže pre človeka znamenať nebezpečenstvo. Mrazy by mali poľaviť až okolo utorka, uviedla agentúra Interfax.

 

V Moskve sa v noci na nedeľu očakáva 30-stupňový mráz, v Moskovskej oblasti by miestami mohli namerať až mínus 35 stupňov Celzia, spresnila agentúra TASS.

 

Oranžový stupeň pohotovosti, ktorý je druhým najvyšším stupňom ohrozenia, vyhlásili aj v Kostromskej oblasti. V iných regiónoch Centrálneho federálneho okruhu platí nižší, žltý stupeň pohotovosti.

 

V súvislosti s prebiehajúcimi vianočnými sviatkami meteorologická služba spresnila, že podobne silne mrazy zavládli počas Vianoc v Moskve naposledy v predminulom storočí, keď v roku 1891 v noci na Božie narodenie namerali mínus 34,8 stupňa Celzia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies