Mos Defa zatkli za porušenie imigračného zákona

NETKY.SK • 16 Január 2016, 14:41 • 2 min
Mos Defa zatkli za porušenie imigračného zákona

BRATISLAVA - Americký rapper a herec Mos Def, známy tiež ako Yasiin Bey musí do 14 dní opustiť Juhoafrickú republiku po tom, čo ho polícia zatkla pre porušovanie miestnych imigračných zákonov.

slovakia

left justify in out

Hovorca juhoafrického ministerstva vnútra Mayihlome Tshwete pre agentúru Associated Press uviedol, že sa 42-ročný rodák z newyorského Brooklynu vo štvrtok 14. januára na medzinárodnom letisku v Kapskom meste pokúsil opustiť krajinu s neuznaným svetovým pasom, na čo ho následne zadržali.

 

Interpret dostal súdny zákaz vstupu do Juhoafrickej republiky na päť rokov, pričom môže miestne autority požiadať o zhovievavosť. Tshwete tiež informoval, že hudobník prišiel do krajiny s americkým pasom v roku 2013 a prekročil povolenú dobu pobytu v krajine , ktorú mal stanovenú do roku 2014. Na súdnom procese Defa sprevádzala rodina, ktorá tiež nemala povolenie.


Mos Def, vlastným menom Dante Terrell Smith, pochádza z New Yorku a na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 1996. Debutoval o dva roky neskôr spoločným albumom s Talibom Kwelim s názvom Mos Def & Talib Kweli are Black Star. Svoju prvú sólovku Black On Both Sides vydal o rok neskôr, po nej nasledovali nahrávky The New Danger (2004), True Magic (2006) a The Ecstatic (2009). Okrem hudby sa venuje aj herectvu, pričom účinkoval napríklad v snímkach Ples príšer (2001), Lúpež po taliansky (2003), Stopárov sprievodca po Galaxii (2005) alebo Cadillac Records (2008). Od roku 2012 používa umelecký pseudonym Yasiin Bey.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies