Monitoring veľkých šeliem stál štát už 321.264 eur

NETKY.SK • 26 Júl 2023, 19:30 • 2 min
Monitoring veľkých šeliem stál štát už  321.264 eur

Bratislava - Monitoring a zisťovanie početnosti vlka, rysa a medveďa na základe analýz DNA vrátane štúdií stálo 321.264 eur s DPH.

slovakia

left justify in out

"Štátna ochrana prírody uzatvorila zmluvu o dielo s Prírodovedeckou fakultou Karlovej univerzity na základe projektu Realizácia programov starostlivosti o veľké šelmy na Slovensku, ktorý je financovaný zo zdrojov Európskej únie," priblížil rezort Ministerstva životného prostredia SR.  Za analýzu zozbieraných DNA vzoriek medveďa hnedého a vypracovanie štúdie Karlovou univerzitou v Prahe vyplatili 101.174 eur. "Na zber dát, mimo kontraktu s Karlovou univerzitou, boli vynaložené financie v hodnote 126.000 eur," poukázalo MŽP. Náklady na vyhotovenie štúdie sa podľa neho spolu pohybujú v hodnote 227.174 eur. Envirorezort zároveň priblížil, že vypracovanie komplexnej štúdie odhadu početnosti populácie medveďa hnedého v rokoch 2013 až 2014 Technickou univerzitou vo Zvolene bolo vo výške 283.627 eur s DPH. Strany združené okolo Maďarského fóra vyzvali minulý týždeň ministra životného prostredia Milana Chrenka, aby zverejnil, koľko peňazí šlo na monitoring a výskum medveďa hnedého za posledných desať rokov. Taktiež, ktoré organizácie dostali financie a ktoré osoby na tom zarábali. Pre TASR to uviedlo Ministerstvo životného (MŽP) SR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies