Mojsejová sa mala hlásiť na súde, nemusela pretože za tri dni nedoručili uznesenie do druhých dverí!

NETKY.SK • 11 December 2014, 10:08 • 2 min
Mojsejová sa mala hlásiť na súde, nemusela pretože za tri dni nedoručili uznesenie do druhých dverí!

KOŠICE - Nora Mojsejová (56) sa mala v stredu 10. decembra hlásiť na súde, ale nestalo sa tak. A nebude mať z toho problém. Súd totiž od minulého štvrtka nestihol doručiť uznesenie z jedných dverí do druhých, zdôraznil denník Plus 1 deň na siedmej strane.

slovakia

left justify in out

Prokurátor navrhol Mojsejovú vziať do väzby, sudca však 1. decembra návrh zamietol, ale Košičanke zakázal vycestovať do zahraničia a zaviazal ju hlásiť sa na súde u probačného úradníka. Má tak urobiť vždy desiaty deň v mesiaci.

 

No pre pomalosť administratívy jej táto povinnosť v decembri odpadla. Súdu nestačili tri pracovné dni na doručenie uznesenia v písomnej forme. Pritom rozhodnutie súdu vzali na vedomie všetky strany, teda Mojsejová a jej obhajkyňa a dokonca i prokurátor. Nikto nepodal sťažnosť, preto sa stalo právoplatným.

 

Stačilo ho spísať a poslať z jednej kancelárie do druhej k probačnej úradníčke. A to nestihli. "Uznesenie musí byť doručené všetkým procesným stranám. A potom je to už na probačnom úradníkovi, aby Mojsejovú vyzval," uviedla hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies