Mogheriniová: Európa nechce slabé Rusko

NETKY.SK • 3 Február 2017, 14:02 • 2 min
Mogheriniová: Európa nechce slabé Rusko

RÍM - Silné Rusko je v najlepšom záujme Európy, vyhlásila šéfka zahraničnej a bezpečnostnej politiky EÚ Federica Mogheriniová v rozhovore pre dnešné vydanie talianskeho denníka Corriere della Sera.

slovakia

left justify in out

"Pochybujem o momentálnej sile Ruska, keďže ho oslabila ekonomická kríza. Vnútorné problémy krajiny idú na vrub vojenským úspechom dosiahnutým v zahraničí. Európa však nechce slabé Rusko," uviedla Mogheriniová.

 

Vysoká predstaviteľka EÚ povedala, že "Rusko a Európa úspešne spolupracujú na riešení iránskej jadrovej otázky a iných podobných záležitostí". Zároveň vyjadrila znepokojenie nad situáciou na Ukrajine. "Princíp nedotknuteľnosti štátnych hraníc sa tam stále porušuje," zdôraznila.

 

"Tak ako pochybujem o vyriešení izraelsko-palestínskej otázky alebo zlepšení situácie v Afganistane, pochybujem aj o tom, že americký prezident Donald Trump a jeho ruský mocenský náprotivok Vladimir Putin majú rovnaké plány," uzavrela.

 

Pred začiatkom summitu Európskej rady Mogheriniová poznamenala, že únia zostane v priateľskom vzťahu s USA napriek názorovým rozdielom v niektorých témach, do Washingtonu ale odoslala odkaz: "Neveríme na múry a zákazy."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies