Množstvo objednávok núti BMW naberať tisícky zamestnancov

NETKY.SK • 10 Február 2015, 12:52 • 2 min
Množstvo objednávok núti BMW naberať tisícky zamestnancov

MNÍCHOV - Automobilový koncern BMW vytvorí v Nemecku tisícky nových pracovných miest. Informuje o tom DPA, ktorá sa odvoláva na informácie v dnešnom vydaní denníka Münchner Merkur.

slovakia

left justify in out

Predseda závodnej rada Manfred Schoch uviedol, že tento rok by ich malo pribudnúť asi 5000. "Bude to najvyššie číslo v dejinách BMW", dodal.
     

Hovorca koncernu informáciu v novinách nepotvrdil, ale súhlasil s tým, že pôjde o niekoľko tisíc pracovných miest na stály úväzok. BMW má okrem toho záujem získať do svojich radov aj veľký počet učňov.
     

Schoch informoval, že zvýšenie počtu zamestnancov automobilky je nevyhnutné, lebo záujem o jej modely je taký veľký, že ich so súčasným stav nemôže rýchlo vybaviť. Koncern už vlani zamestnal v Nemecku takmer 3700 osôb, ich celkový počet tak vzrástol na vyše 82.500.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies