Mladíkovi za falošný poplach na Harvarde hrozí päť rokov

NETKY.SK • 18 December 2013, 16:21 • 2 min
Mladíkovi za falošný poplach na Harvarde hrozí päť rokov

NEW YORK - Študent sa takto chcel vyhnúť raňajšej záverečnej skúške

slovakia

left justify in out

Študent prestížnej americkej Harvardovej univerzity čelí obvineniu z falošného bombového poplachu, na základe ktorého mu hrozí päť rokov za mrežami. Potvrdila to v stredu bostonská prokuratúra. Mladý muž totiž v pondelok poslal predstaviteľom školy anonymný email, v ktorom varoval pred umiestnením výbušnín v štyroch budovách patriacich renomovanej univerzite. Spravil tak v snahe vyhnúť sa raňajšej záverečnej skúške, ktorá sa mala začať pol hodinu pred príchodom jeho korešpondencie. Dvadsaťročný Eldo Kim sa nakoniec k svojmu činu priznal. Za mrhanie času desiatok agentov FBI a záchranárov a vynútenú evakuáciu budov mu okrem pobytu za mrežami hrozí aj 250-tisícová pokuta.

Harvardova univerzita patrí medzi najrenomovanejšie vysoké školy na svete a pravidelne sa umiestňuje na popredných rebríčkoch hodnotenia kvality. Za štúdium si však študenti musia dobre zaplatiť a ročné poplatky sa pohybujú v desiatkach tisícov dolárov. Medzi absolventov súkromnej inštitúcie neďaleko massachusettskej metropoly Boston patrí okrem iných aj viacero prezidentov USA vrátane Theodora Roosevelta, Franklina Roosevelta, Johna F. Kennedyho, Georgea W. Busha a Baracka Obamu. Študoval tu aj známy magnát Bill Gates, súčasný generálny tajomník OSN Pan Ki-mun či izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Medzi absolventmi nechýbajú ani herci Matt Damon či Tommy Lee Jones ani zakladateľ internetovej sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies