Mladí ľudia uprednostňujú hybridy pred inými typmi vozidiel

NETKY.SK • 12 Marec 2012, 08:13 • 2 min
Mladí ľudia uprednostňujú hybridy pred inými typmi vozidiel

Mladí ľudia uprednostňujú hybridy pred inými typmi vozidiel - Svet Viac ako polovica mladých ľudí z tzv. generácie Y by pri kúpe nového automobilu dala prednosť vozidlu s elektrickým motorom pred iným typom pohonu.

slovakia

left justify in out

img

Viac ako polovica mladých ľudí z tzv. generácie Y by pri kúpe nového automobilu dala prednosť vozidlu s elektrickým motorom pred iným typom pohonu. Až 57 % opýtaných uprednostňuje hybridné benzínovo-elektrické vozidlá pred čisto batériovými elektrickými automobilmi alebo vozidlami s tradičným benzínovým pohonom. Vyplýva to z medzinárodného prieskumu poradenskej spoločnosti Deloitte, do ktorého sa zapojilo 1500 spotrebiteľov z USA, Číny a západnej Európy.
      "Mladí spotrebitelia generácie Y, teda vo veku 19 až 31 rokov, považujú hybridnú technológiu za osvedčenú a spoľahlivú. Hybridnú technológiu poznajú a vyhovuje im, čo až tak neplatí pre čisto batériové technológie," vysvetlil vedúci partner Deloitte pre odvetvie výroby a spotrebného priemyslu v strednej Európe Bronislav Pánek. "Z prieskumu tiež vyplýva, že respondentom z generácie Y veľmi záleží na pohodlnom používaní tradičných benzínových automobilov a výrazne uprednostňujú pohon, ktorý nevyžaduje dobíjanie v elektrickej sieti," dodal.
      Spotrebitelia mladej generácie v USA predstavujú jeden z najväčších domácich automobilových trhových segmentov z hľadiska dopytu. "Podľa prognóz jeden zo štyroch nových automobilov predaných v tomto roku v Spojených štátoch amerických a 40 % vozidiel predaných v nasledujúcich 10 rokoch by mali kúpiť spotrebitelia generácie Y," tvrdí vedúci globálnej skupiny Deloitte pre automobilový priemysel Craig Griffi.
      Zo štúdie vyplýva, že mladých spotrebiteľov priťahujú hybridné vozidlá z viacerých dôvodov. Najvýznamnejším z nich je efektívne využitie paliva. Až 89 % spotrebiteľov generácie Y zvažuje kúpu vozidla s nižšou spotrebou. Ďalších 49 % spotrebiteľov je ochotných zaplatiť ďalších 300 dolárov za každé zníženie spotreby paliva, ktoré dokážu dostať zo svojho hybridného automobilu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies