Mládežníci SDKÚ v nedeľu rozhodnú o zotrvaní v strane

NETKY.SK • 3 Október 2014, 13:42 • 2 min
Mládežníci SDKÚ v nedeľu rozhodnú o zotrvaní v strane

BRATISLAVA – Mládežnícka organizácia SDKÚ-DS Nová Generácia bude v nedeľu rozhodovať o vystúpení z SDKÚ-DS. Kongres Novej Generácie sa bude konať v obci Viničky v okrese Trebišov.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA predseda Novej Generácie Tomáš Smutný, mládežníci si myslia, že Pavol Frešo nemá právo po mimoriadnom kongrese strany zotrvať na pozícii predsedu, keď ho väčšina najvyššieho orgánu strany odmietla. Frešo totiž na víkendovom sneme obhájil svoju funkciu, keď jeho odporcovia nenašli dosť hlasov na jeho odvolanie. Za odvolanie Freša hlasovalo 160 delegátov, 48 bolo proti a dva hlasy boli neplatné. Proti Frešovi síce hlasovala nadpolovičná väčšina prítomných delegátov, ale to nestačilo na Frešovo odvolanie.

Podľa Smutného Nová Generácia aj v prípade vystúpenia z SDKÚ-DS bude pôsobiť ako pravicová organizácia. Chce byť otvorená pre všetkých mladých ľudí. „Našimi prioritami sú rodinná politika, zamestnávanie mladých, doprava, vzdelávanie, podnikanie mladých,“ dodal Smutný. 

 

Nová Generácia je štruktúrou strany SDKÚ-DS s celoslovenskou pôsobnosťou, jej predseda je členom Prezídia SDKÚ-DS s riadnym hlasovacím právom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies