Mladá Ukrajinka v Košiciach vbehla pod auto, utrpela ťažké zranenia

NETKY.SK • 12 Január 2016, 10:47 • 2 min
Mladá Ukrajinka v Košiciach vbehla pod auto, utrpela ťažké zranenia

BRATISLAVA/KOŠICE – Ťažké zranenia utrpela mladá Ukrajinka, ktorá v pondelok podvečer vbehla na Popradskej ulici v Košiciach pod auto. Dvadsaťtriročná cudzinka za hustého dažďa prechádzala po priechode pre chodcov a pravdepodobne sa nepresvedčila, či je to bezpečné.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, chodkyňa vošla spoza auta stojaceho v kolóne rovno do cesty 55-ročnej vodičke Fabie. Presné okolnosti nehody a mieru zavinenia polícia vyšetruje.


Vlani v Košickom kraji zaevidovali policajti 195 nehôd s účasťou chodcov, čo je o 20 viac v porovnaní s predminulým rokom. Z tohto počtu zavinilo nehody 82 chodcov. Polícia apeluje na vodičov a chodcov, aby boli na cestách opatrnejší. Pred každým priechodom sa treba presvedčiť, či sa niekto nechystá prejsť.

 

Ak zastane auto vo vedľajšom pruhu, je to signál, že na ceste môžu byť chodci. Tí zase nesmú vstupovať na cestu, ak nedokážu bezpečne prejsť. Niekedy vodič môže predvídať, no nehode zabrániť nedokáže, upozornil Szabó. Chodci by mali mať stále v pamäti zásadu vidieť a byť videný. Reflexné prvky sú povinní používať, ak sa za zníženej viditeľnosti pohybujú po ceste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies