Mjanmarská armáda zmasakrovala desiatky Rohingov, tvrdia preživší

NETKY.SK • 21 December 2017, 08:02 • 2 min
Mjanmarská armáda zmasakrovala desiatky Rohingov, tvrdia preživší

RANGÚN - Výpovede tých, čo prežili masaker v rohinskej dedine v Mjanmarsku, a exkluzívny videozáznam získaný tlačovou agentúrou AP predstavujú ďalšie dôkazy svedčiace o tom, že mjanmarské ozbrojené sily systematicky popravujú civilistov.

slovakia

left justify in out

AP rekonštruovala jeden z najkrvavejších masakrov, ktorý podľa správ vykonala mjanmarská armáda, odkedy bezpečnostné sily začali v auguste s vyháňaním perzekvovanej moslimskej menšiny Rohingov z krajiny.

 

Novinári AP sa rozprávali s 37 preživšími masakru, ktorí unikli do utečeneckých táborov v Bangladéši. Mjanmarská armáda trvá na tom, že ani jeden nevinný civilista nebol zabitý.

 

Organizácia Spojených národov a Spojené štáty obviňujú mjanmarskú armádu z páchania násilia na tamojšej moslimskej menšine Rohingov, žijúcej prevažne v Jakchainskom štáte - administratívnej časti Mjanmarska.

 

Od konca augusta ušlo pred násilnosťami v Jakchainskom štáte do susedného Bangladéša približne 655-tisíc mjanmarských Rohingov. V Bangladéši pritom do augustového exodu žilo už vyše 300-tisíc Rohingov.

 

Podľa údajov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) utečenci z Mjanmarska naďalej prichádzajú do Bangladéša, pričom ich príchod sprevádzajú správy o násilí, prenasledovaní a znásilňovaní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies