Ministri financií eurozóny prisľúbili pomoc Cypru

NETKY.SK • 27 Jún 2012, 21:42 • 2 min
Ministri financií eurozóny prisľúbili pomoc Cypru

Ministri financií eurozóny prisľúbili pomoc Cypru - Svet Krajiny eurozóny sú pripravené pomôcť Cypru. Ostrovný štát dostane od nich balík finančnej pomoci.

slovakia

left justify in out

img

Krajiny eurozóny sú pripravené pomôcť Cypru. Ostrovný štát dostane od nich balík finančnej pomoci. Celková suma záchranných úverov je zatiaľ otvorená.

Dva dni po oficiálnej žiadosti krajiny eurozóny prisľúbili štáty eurozóny Cypru finančnú pomoc. Ministri financií eurozóny po dnešnej telefonickej konferencii ubezpečili Cyprus, že budú pozitívne reagovať na jeho žiadosť. Podobne ako v prípade predchádzajúcich záchranných balíkoch pre Grécko, Írsko a Portugalsko sa na pomoci bude podieľať aj Medzinárodný menový fond (MMF).

Ministri financií nespresnili sumu. V Nikózii sa hovorí o 10 miliardách eur. Experti Európskej komisie (EK), Európskej centrálnej banky (ECB) a MMF najprv preskúmajú finančné potreby Cypru, a potom určia presnú výšku finančnej pomoci.

V protiklade k Španielsku, ktoré požiadalo o finančnú pomoc na sanáciu domácich bánk, súčasťou balíka pomoci pre Cyprus budú podmienky ako úsporné opatrenia a reformy, ktoré sa budú týkať celej ekonomiky.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies