Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie pozvalo zahraničných veľvyslancov aby diskutovali o prípade Skripaľa

NETKY.SK • 21 Marec 2018, 16:45 • 2 min
Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie pozvalo zahraničných veľvyslancov aby diskutovali o prípade Skripaľa

MOSKVA - Ministerstvo zahraničných vecí Ruska pozvalo veľvyslancov všetkých zahraničných krajín v Moskve na stretnutie s vedením a odborníkmi oddelenia o otázkach nešírenia a kontroly zbraní.

slovakia

left justify in out

Diskusia bude o prípade otravy bývalého plukovníka GRU Sergeja Skripaľa. O tom informoval TASS, s odkazom na oficiálneho zástupcu diplomatického oddelenia Máriu Zakharovú. Udalosť sa uskutoční dnes 21. marca.

 

"Hlavná téma stretnutia bude situácia okolo vyhlásení Spojeného kráľovstva o jedovatých látkach na svojom území," upresnila riaditeľka oddelenia informácií a tlače ministerstva zahranicia.
   

Podľa jej slov, ruskí diplomati prinesú pohľad Ruskej federácii oficiálnym predstaviteľom cudzích štátov a odpovedia na možné otázky.

 

Zakharová zamerala pozornosť na to, že v súvislosti s pozíciou Londýna zostáva nejasné, aká latka bola použitá pri otrave Skripaľa. "Preto všetky hypotézy na tento účel, len odvádzajú pozornosť od hlavnej témy. Ako napríklad neposkytnutie žiadnych faktických materiálov od Anglicka pre Rusko. Anglicko doposiaľ poskytlo len obvinenia vyjadrené hrubým spôsobom," uzavrela oficiálna zástupkyňa ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies