Ministerstvo obrany Nórska ľutuje incident s Tureckom, ktoré stiahlo svojich vojakov z cvičení NATO

NETKY.SK • 17 November 2017, 20:49 • 2 min
Ministerstvo obrany Nórska ľutuje incident s Tureckom, ktoré stiahlo svojich vojakov z cvičení NATO

ANKARA - Prezident Turecka Erdogan vyhlásil, že Ankara odvoláva svojich 40 vojakov z cvičení NATO kvôli tomu, že zakladateľ republiky Mustafa Kemaľ Ataťurk a prezident Turecka, boli na zozname "nepriateľov". O tom informoval Haberturk.

slovakia

left justify in out

Vedenie krajiny podržalo prezidenta. Erdogan zdôraznil, že Ankara nezmení svoje rozhodnutie ani v tom prípade, keď sa poburujúca tabuľa odstráni. "V Nórsku došlo k incidentu. Tam sa zverejnil zoznam nepriateľov, kde bol portrét Ataťurka a vedľa moje meno. Keď sme sa o tom dozvedeli, bolo rozhodnuté odvolať našich vojakov z cvičení NATO," povedala hlava Tureckej Republiky. 

 

Hlava Ministerstva obrany Nórska Frank Bakke-Jensen vyjadril poľutovanie kvôli incidentu, ktorý sa stal na cvičeniach aliansu. Vyhlásili v tlačovej službe vojenského oddelenia. "Vyjadrujem poľutovanie toho čo sa stalo počas cvičení v spoločnom centre NATO v STAVANGERY," vyhlásil minister. Podľa jeho slov, to čo sa stalo je výsledkom činu jedného človeka a "nezohľadňuje názor Nórska".
 

"Turecko je dôležitým spojencom NATO a my veľmi oceňujeme našu spoluprácu," zdôraznil minister. Taktiež popdotkolže útvar má v úmysle uskutočniť vyšetrovanie incidentu. Vedenie spoločného vojenského centra NATO v Nórsku rozposlalo dopisy s ospravedlniami kvôli incidentu s použitím mena Tureckého prezidenta  Erdogana počas spoločných cvičení Aliansu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies