Ministerka spravodlivosti USA je sklamaná rozhodnutím EÚ obmedziť zdieľanie dát

NETKY.SK • 9 December 2015, 13:25 • 2 min
Ministerka spravodlivosti USA je sklamaná rozhodnutím EÚ obmedziť zdieľanie dát

LONDÝN - Americká ministerka spravodlivosti Loretta Lynchová dnes v Londýne vyjadrila sklamanie na tým, že Európsky súdny dvor vyhlásil v októbri za neplatnú transatlantickú dohodu o zdieľaní osobných údajov medzi Európskou úniou a USA, ich ochrane a ukladaní.

slovakia

left justify in out

"Je veľkým sklamaním, že Európsky súdny dvor - v prípade založenom na nepresných a zastaraných správach z médií - nedávno zrušil "Dohodu o bezpečnom prístave", ktorá umožňovala tisícom spoločností ľahko presúvať osobné údaje z EÚ do USA, povedala vo svojom vystúpení na tému boja s terorizmom. Citovala ju agentúra Reuters.


"Veľmi nás znepokojuje, že legislatíva o ochrane osobných údajov, ktorá robí pokroky v Európskom parlamente, môže ďalej obmedziť transatlantické zdieľanie dát," pokračovala ministerka obrany. Ako dodala, USA uzavreli dohody o zdieľaní informácií so 45 partnermi, aby mohli identifikovať a vypátrať podozrivých z terorizmu. Toto partnerstvo podľa Lynchovej umožnilo Interpolu získať profily 4000 zahraničných bojovníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies