Minister Miroslav Lajčák sa stretne s pápežom Benediktom XVI.

NETKY.SK • 12 November 2012, 10:48 • 2 min
Minister Miroslav Lajčák sa stretne s pápežom Benediktom XVI.

Minister Miroslav Lajčák sa stretne s pápežom Benediktom XVI. Politika Minister M.

slovakia

left justify in out

Minister M. Lajčák sa stretne vo Vatikáne na okraj generálnej audiencie s pápežom Benediktom XVI. a absolvuje pracovné rokovanie s vatikánskym partnerom Dominiquom Mambertim.

img

Pri príležitosti nadchádzajúceho 1150. výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie a 20. výročia nadviazania diplomatických stykov medzi Slovenskou republikou a Svätou stolicou uskutoční podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák 13. až 14. novembra 2012 oficiálnu návštevu Svätej stolice.

Ide o prvú zahraničnú cestu člena vlády SR do Vatikánu po parlamentných voľbách v marci tohto roku, ktorá nadväzuje na oficiálnu návštevu sekretára Svätej stolice pre vzťahy so štátmi Mons. Dominiqua Mambertiho v SR v máji 2009.

Minister M. Lajčák sa stretne vo Vatikáne na okraj generálnej audiencie s pápežom Benediktom XVI. a absolvuje pracovné rokovanie s vatikánskym partnerom Dominiquom Mambertim. V pápežskej bazilike sv. Petra navštívi hrob blahoslaveného Jána Pavla II., ktorého Svätá stolica v októbri vyhlásila za patróna Horskej záchrannej služby na Slovensku.

img
 

V rámci návštevy uskutoční M. Lajčák tiež stretnutie so Slovákmi, ktorí zastávajú významné funkcie v štruktúrach Rímskej kúrie - emeritným prefektom Kongregácie pre evanjelizáciu národov kardinálom Jozefom Tomkom, sekretárom Kongregácie pre východné cirkvi arcibiskupom Cyrilom Vasiľom, rektorom Pápežského slovenského kolégia sv. Cyrila a Metoda a Pápežského slovenského ústavu sv. Cyrila a Metoda v Ríme Mons. Vladimírom Stahovcom a rektorom Pápežskej univerzity sv. Tomáša Akvinského prof. Miroslavom Konštancom Adamom. Súčasťou oficiálneho programu návštevy je aj vystúpenie ministra M. Lajčáka na Pápežskej univerzite sv. Tomáša Akvinského s prednáškou na tému "Budúcnosť Európskej únie – perspektívy európskeho projektu" a stretnutie so slovenskými študentmi na pôde Pápežského slovenského ústavu a kolégia sv. Cyrila a Metoda v Ríme, ktorý v budúcom roku oslávi 50. výročie svojho založenia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies