Minister Mikuláš Dzurinda pobeží v nedeľu svoj jubilejný 25. maratón

NETKY.SK • 30 September 2011, 22:00 • 2 min
Minister Mikuláš Dzurinda pobeží v nedeľu svoj jubilejný 25. maratón

Minister Mikuláš Dzurinda pobeží v nedeľu svoj jubilejný 25. maratón

slovakia

left justify in out

img

Minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda pobeží v nedeľu 2. októbra v Košiciach svoj jubilejný 25. maratón. Minister by chcel tohtoročnú trať Medzinárodného maratónu mieru, dlhú 42,195 km, zabehnúť pod čas 3 hodiny 30 minút. Na úspešné absolvovanie maratónskej trate je podľa neho potrebné mať dobrú kondíciu, jasný cieľ, dostatok vytrvalosti, správne rozvrhnuté sily a presne načasovaný finiš. "Maratón predstavuje pre človeka obrovskú výzvu. Núti ho siahnuť na dno svojich síl, prekonať svoje možnosti. Teším sa na stretnutie 2. októbra, na štarte 88. ročníka Košického maratónu. A ešte viac sa teším na stretnutie v cieli," uviedol minister Dzurinda.
      Medzinárodný maratón mieru v Košiciach je najstarším maratónom v Európe a svoj 88. ročník odštartuje už o 9.00 na Hlavnej ulici. Tento rok sa na podujatí zúčastní vyše 6 000 registrovaných športovcov, čo je nový rekord v jeho histórii. Bežci absolvujú mestský okruh s tvrdým asfaltovým povrchom bez výraznejších prevýšení dvakrát.
      Tradícia košického maratónu siaha až do roku 1924, kedy na jeho trať vybehlo osem pretekárov. Na jeho trati sa vystriedalo niekoľko generácií, tisícky účastníkov z Fínska, Veľkej Británie, Maďarska, USA, Etiópie a mnohých ďalších štátov sveta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies