Minister Gajdoš rokoval s novou gréckou veľvyslankyňou o bezpečnostnej situácii

NETKY.SK • 7 Február 2017, 13:45 • 2 min
Minister Gajdoš rokoval s novou gréckou veľvyslankyňou o bezpečnostnej situácii

BRATISLAVA - Možnosti prehĺbenia bilaterálnej spolupráce v oblasti obrany, multilaterálne témy v rámci NATO a Európskej únie ako aj aktuálna bezpečnostná situácia v Európe boli hlavnými témami dnešného rokovania ministra obrany SR Petra Gajdoša a novej veľvyslankyne Helénskej republiky Marie Louisy Marinakisovej na pôde rezortu obrany.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu obrany veľvyslankyňu oboznámil s pripravovanými strategickými dokumentmi v rezorte obrany, ktoré sú v procese realizácie cielenej a dlhodobo udržateľnej modernizácie a výmeny hlavných druhov výzbroje a techniky našich vzdušných ako aj pozemných síl. Zdôraznil, že v oblasti vojenských bilaterálnych vzťahoch medzi Slovenskom a Gréckom vidí priestor na prehĺbenie spolupráce vo vojenskom výcviku a vzdelávaní.

 

V tejto súvislosti ponúkol gréckej strane možnosť výcviku v centrách na Lešti, v Zemianskych Kostoľanoch ako aj v Medzinárodnom kurze pre štábnych dôstojníkov (ISOC) organizovanom Akadémiou ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši so začiatkom v októbri 2017. Partneri sa tiež zhodli na možnosti uskutočnenia grécko-slovenských štábnych rozhovorov v roku 2017.

 

„Oceňujeme, že Grécko plní záväzok NATO vyčleniť dve percentá HDP na obranný rozpočet. Vaša úroveň výdavkov na obranu je príkladná,“ vyzdvihol na stretnutí minister Gajdoš a uvítal angažovanie Grécka v operácii EUNAVFOR MED / Sophia a v aktivite v Egejskom mori.

 

Grécka veľvyslankyňa tlmočila ministrovi Gajdošovi pozvánku ministra obrany Kammenosa na návštevu Grécka, počas ktorej môžu partneri prediskutovať konkrétne možnosti ďalšej spolupráce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies