Militanti z Boko Haram drancovali dediny v Nigérii, zabili desiatky ľudí

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 13:52 • 2 min
Militanti z Boko Haram drancovali dediny v Nigérii, zabili desiatky ľudí

MAIDUGURI - Najmenej 25 ľudí zabili v pondelok popoludní a dnes ráno militanti z extrémistickej organizácie Boko Haram, ktorí vydrancovali tri dediny v štáte Borno na severovýchode Nigérie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters. Najväčšou z obcí, na ktoré militanti zaútočili, bola dedina Dille, ležiaca na juhu štátu Borno, teda v oblasti najväčšmi postihnutej povstaním vedeným Boko Haram.

 

Začiatkom tohto roku kontroloval Boko Haram na severovýchode Nigérie územie s rozlohou ako Belgicko. Nigérijskej armáde sa však v posledných mesiacoch podarilo vytlačiť militantov z väčšiny tohto územia, a to aj za podpory jednotiek z Čadu, Nigeru a Kamerunu. Boko Haram na to reagoval vystupňovaním bombových a ďalších útokov.

 

Koncom mája tohto roku sa ujal funkcie nový nigérijský prezident Muhammadu Buhari, ktorý si zničenie Boko Haram stanovil za svoju hlavnú prioritu. Odvtedy však pri rôznych útokoch na severovýchode Nigérie zahynuli už stovky ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies