Militanti dobyli od vlády dediny, boje priniesli desiatky mŕtvych

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 17:00 • 2 min
Militanti dobyli od vlády dediny, boje priniesli desiatky mŕtvych

BEJRÚT/DAMASK - Militanti dobyli dve dediny od vládnych síl a ich spojencov v severosýrskej provincii Aleppo. Informovala o tom dnes organizácia aktivistov Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

slovakia

left justify in out

SOHR uviedlo, že štvordňová ofenzíva rôznych militantných skupín, vrátane odnože al-Káidy v Sýrii, si vyžiadala životy 86 vojakov a provládnych ozbrojencov, medzi nimi aj 25 členov libanonského hnutia Hizballáh.

 

SOHR a ďalšie združenie aktivistov s názvom Miestne koordinačné výbory (LCC) oznámili, že militanti majú teraz pod kontrolou dediny Zajtán a Chalsa južne od mesta Aleppo.

 

Šiitské hnutie Hizballáh vydalo dnes v Bejrúte vyhlásenie, že stratilo množstvo "mučeníkov" v "priamych a krutých bojoch proti teroristickým organizáciám".

 

Hizballáh poslal do Sýrie tisíce bojovníkov, aby podporili sily prezidenta Bašára Asada, a zohrali kľúčovú úlohu už v celej sérii víťazstiev vlády na bojovom poli, pripomenula dnes v správe svetová agentúra AP.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies