Milióny pre Širokého Váhostav podpísali až po nástupe Pellegriniho do funkcie!

NETKY.SK • 2 December 2014, 10:35 • 2 min
Milióny pre Širokého Váhostav podpísali až po nástupe Pellegriniho do funkcie!

BRATISLAVA - Za zvýšením zmluvy na opravu Bratislavského hradu, ktorú zabezpečuje firma Váhostav podnikateľa Juraja Širokého, už podľa denníka Hospodárske noviny nestojí bývalý predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Najnovší kontrakt, na ktorý denník upozornil, podpísala totiž Národná rada Slovenskej republiky (NR SR) už pod vedením nového predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Smer-SD). Paradoxom podľa denníka je, že práve Pellegrini krátko po zvolení do funkcie prisľúbil, že celý projekt prehodnotí. "V krátkom čase sa chce osobne stretnúť s dodávateľom stavby, zástupcami krajského pamiatkového úradu a plánuje obhliadku stavby v prítomnosti médií," povedala hovorkyňa parlamentu Soňa Pőtheová.

 

Podľa politického analytika Jána Baránka sa až časom uvidí, ako vážne to Pellegrini myslí s prehodnotením projektu. Váhostav na oprave hradu len v tomto roku získa približne 28 miliónov eur. Najnovšiu zmluvu, ktorá sa viaže na ochranu archeologických nálezov dostal Váhostav priamym rokovacím konaním, teda bez súťaže, informuje denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies