Milionárska dedička Paris Hilton uspela vo svete podnikania

NETKY.SK • 16 Február 2016, 13:15 • 2 min
Milionárska dedička Paris Hilton uspela vo svete podnikania

NEW YORK/BRATISLAVA – Americká celebrita a dedička podielu hotelového impéria Paris Hilton sa v stredu 17. februára dožíva 35 rokov.

slovakia

left justify in out

Už od detstva sa jej život podobal životu princeznej. Obklopená luxusom, prominentmi a obletovaná fotografmi stala sa slávnou bez pohnutia prstom. Svojej povesti bohatej dcéry sa zrejme nikdy nezbaví, v posledných rokoch sa však jej meno skloňuje v súvislosti s úspešným podnikaním.

 

Paris Whitney Hilton sa narodila 17. februára 1981 v americkom New Yorku ako najstaršia zo štyroch detí americkej televíznej herečky Kathy Richards a Richarda Hiltona, vnuka zakladateľa svetoznámeho hotelového impéria Conrada Hiltona. Luxus, peniaze a mediálna pozornosť boli prirodzenou súčasťou jej života už od detstva. Po ukončení štúdií na súkromných školách sa slečna Hilton rozhodla presadiť ako modelka. Vysoká blondína sa čoskoro začala objavovať v prestížnych reklamných kampaniach a na stránkach známych amerických časopisov. Potom sa rozhodla dobyť plátna kín. Jednoduché miniúlohy si zahrala napríklad v komédiách Zoolander (2001), The Cat in the Hat (Mačka v klobúku, 2003) alebo Raising Helen (Život s Helen, 2004). V roku 2003 bola Paris Hilton hlavnou hviezdou úspešnej televíznej reality show The Simple Life (Jednoduchý život), v ktorej sa s kamarátkou Nicole Richie zoznamovali s tvrdou realitou pracujúcich. Následne sa objavila v horore House of Wax (Dom voskových figurín, 2005), v ktorom za výkon získala anticenu Zlatá Malina (angl. Golden Raspberry) pre najhoršiu herečku vo vedľajšej úlohe (2006).

 

Jedna z najobletovanejších celebrít svojej generácie zarobila peniaze aj ako popová speváčka. Debutový album pomenovaný jej slávnym krstným menom vydala v roku 2006. Ďalším polom jej pôsobnosti sa stalo podnikanie s módou. Navrhla niekoľko vlastných kolekcií odevov, topánok, doplnkov aj parfumov, ktoré sa po celom svete predávajú so slušných úspechom. Kniha Paris Hilton - Život na hrane (v českom jazyku vydalo vydavateľstvo XYZ, 2009) ju predstavuje nielen ako rozmaznanú bohatú dedičku, ale ako odhodlanú a cieľavedomú ženu, ktorá vie, ako zarobiť peniaze.

 

V súčasnosti sa Paris Hilton rozhodla kráčať v šľapajach svojich predkov a údajne plánuje otvoriť vlastné hotely.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies