Mikuláš Č. sa priznal z prípravy vraždy, uviedol aj meno objednávateľa

NETKY.SK • 23 Máj 2019, 13:17 • 2 min
Mikuláš Č. sa priznal z prípravy vraždy, uviedol aj meno objednávateľa

BRATISLAVA - Banskobystrický boss podsvetia Mikuláš Č., ktorý je odsúdený na doživotie počas dnešného dňa pred senátom Okresného súdu Bratislava II priznal svoju vinu na príprave vraždy Silvie Volzovej. Senát však jeho vyhlásenie neprijal.

slovakia

left justify in out

O požiadavke bývalého riaditeľa TV Markíza Pavla R. na spoločné stretnutie sa Mikuláš Č. podľa svojich slov dozvedel od svojho komplica Miloša K. v roku 1997. Pavol R. mal údajne s Volzovou problémy a preto požiadal černákovcov aby to vyriešili. Podmienkou Pavla R. bolo, aby jeho spoločníčka zmizla bez stopy. Následne sa mal dohodnúť s Róbertom L., pretože Volzová pôsobila v ich regióne, teda v hlavnom meste. Na otázky, prečo nevypovedal skôr, odpovedal, že "nechcel ísť do politických vecí".

 

img

 

Zástupca Krajskej prokuratúry (KP) Bratislava v podanej obžalobe argumentuje, že obžalovaní sa mali aktívne podieľať na príprave vraždy. Keďže samotný skutok z dôvodu zadržania Mikuláša Č. nestihli vykonať, jedná sa o trestný čin vraždy v štádiu prípravy. 

 

V tejto kauze sú okrem Mikuláša Č. obžalovaní aj bývalý riaditeľ televízie Markíza a minister hospodárstva SR Pavol R., boss skupiny sýkorovcov Róbert L. alias Kýbel a komplic banskobystrického bosa Miloš K.

 

img

 

Podľa medializovaných informácií začala polícia prípad riešiť na základe výpovede Mikuláša Č. Práve on v minulosti vypovedal, že si Pavol R. v slovenskom podsvetí na jeseň roku 1997 objednal vraždu Volzovej, a to za odmenu 20 až 40 miliónov vtedajších slovenských korún. Túto verziu potvrdil aj jeho bývalý komplic Miloš K. Kýbel však ich tvrdenia v minulosti poprel. Pavol R. výpoveď označil za výmysel. Ešte pred prevalením kauzy tvrdil, že s černákovcami sa kontaktoval preto, aby si u nich overil, či si práve Volzová neobjednala jeho likvidáciu.

 

img

 

Pavol R. je v tejto kauze stíhaný na slobode. Nedávno o tom rozhodol Krajský súd (KS) v Bratislave. Ide o prvý prípad v histórii Slovenska, keď pred súdom stojí bývalý člen vlády obžalovaný z pokusu o vraždu. V minulosti slovenské súdy pojednávali a aj pojednávajú v kauzách viacerých exministrov, no nie v takej závažnej trestnej veci.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona