Michael Douglas priznal, že mal rakovinu jazyka

NETKY.SK • 12 Október 2013, 19:00 • 2 min
Michael Douglas priznal, že mal rakovinu jazyka

BRATISLAVA - Šesťdesiatdeväťročný herec pritom v roku 2010 oznámil, že má rakovinu hrtana.

slovakia

left justify in out

Americký herec Michael Douglas priznal, že prekonal rakovinu jazyka a nie hrtana, ako doteraz tvrdil. Šesťdesiatdeväťročný herec oznámil, že trpí rakovinou hrtana v roku 2010, keď pracoval na snímke Wall Street: Peniaze nikdy nespia. Nové informácie o chorobe prezradil nedávno v rozhovore so Samuelom L. Jacksonom v britskej talk šou This Morning. ''Všetko sa to stalo predtým, ako sme mali ísť propagovať film Wall Street: Peniaze nikdy nespia a tak sme sa rozhodli, že nemôžeme zrušiť naplánované schôdzky. Povedal som si, že musím oznámiť, že mám rakovinu. Lekár mi však odporučil, aby som povedal, že mám rakovinu hrtana a nie jazyka. Pretože ak by som povedal pravdu, všetci by sa ma vypytovali, ako sa vysporiadam s operáciami, pri ktorých by som mohol prísť o časť úst a jazyka. Doktor ma upozornil, že by to naozaj nevyzeralo dobre,'' vysvetlil herec.

Michael Douglas si získal popularitu v televíznom seriáli V uliciach San Francisca (1972 - 1977), kde hral policajného inšpektora Stevea Kellera. V roku 1975 produkoval úspešnú adaptáciu románu Kena Keseyho Prelet nad kukučím hniezdom v réžii Miloša Formana. Film získal päť Oscarov, vrátane ceny pre Najlepší film, ktorú dostali producenti Michael Douglas a Saul Zaentz. Účinkovanie vo filme Wall Street (1987) mu vynieslo Oscara a Zlatý glóbus pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe. Známy je aj vďaka snímkam Osudová príťažlivosť (1987), Vojna Roseovcov (1989), Základný inštinkt (1992), Voľný pád (1993), Škandalózne odhalenie (1994), Americký prezident (1995), Lovci levov (1996), Hra (1997), Traffic - Nadvláda gangov (2000), Skvelí chlapci (2000) alebo Nepovedz ani slovo (2001). Najnovšie stvárnil slávneho klaviristu Liberaceho v snímke Behind the Candelabra (2013) v réžii Stevena Soderbergha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies