Meteorológovia varujú pred snehovými jazykmi a závejmi v popradskom okrese

NETKY.SK • 19 Január 2021, 13:39 • 2 min
Meteorológovia varujú pred snehovými jazykmi a závejmi v popradskom okrese

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu 1.stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi. Meteorológovia očakávajú aj vietor na horách. Predpokladaná rýchlosť vetra predstavuje možné nebezpečenstvo najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu 1.stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi v popradskom okrese, ktorá potrvá od utorka 15. hodiny do stredy 6. hodiny rannej.  

 

img

 

„V okrese Poprad sa ojedinele očakáva tvorba snehových jazykov a závejov, ktoré predstavujú možné nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Ich výskyt je v tejto ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informuje SHMÚ. Meteorológovia očakávajú aj vietor na horách a v súvislosti s ním vydali výstrahu 1. stupňa, ktorá platí od utorkovej 18:00 do stredajšej 6:00 hodiny.

 

img

 

V okrese Poprad sa na hrebeňoch hôr miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo, v nárazoch rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu. Predpokladaná rýchlosť vetra je v tejto ročnej dobe a oblasti bežná, no predstavuje možné nebezpečenstvo najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo,“ dodáva SHMÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona