Metalist Charkov sa odvolal proti vylúčeniu z Ligy majstrov

NETKY.SK • 15 August 2013, 15:31 • 2 min
Metalist Charkov sa odvolal proti vylúčeniu z Ligy majstrov

NYON - Ukrajinský futbalový klub Metalist Charkov požiadal najvyšší športový súd, aby zmrazil rozhodnutie Európskej futbalovej únie (UEFA) o jeho vylúčení z Ligy majstrov pre stávkový škandál z roku 2008.

slovakia

left justify in out

Športový arbitrážny súd (CAS) so sídlom v Lausanne už požiadal UEFA a grécky klub PAOK Solún, ktorý by mal nahradiť Metalist, o zaslanie potrebných stanovísk. Predbežne by mal CAS rozhodnúť do piatkového večera.

Metalist by mal už na budúci týždeň nastúpiť v play-off o účasť v hlavnej fáze Ligy majstrov 2013/2014 proti Schalke 04. UEFA po vylúčení rozhodla, že proti Schalke bude hrať grécky klub Miroslava Stocha PAOK Solún, ktorý neuspel s ukrajinským klubom v treťom predkole kontinentálneho pohára číslo jeden.

Dôvodom pre vylúčenie Metalistu je päťročný dištanc pre športového riaditeľa klubu Jevgena Krasnikova, ktorý sa podieľal na ovplyvnení výsledku duelu medzi Charkovom a mužstvom Karpaty Ľvov z apríla 2008. Súčasné predpisy UEFA, platné od apríla 2007, však zakazujú účinkovať v európskych pohároch klubom, ktoré sú "namočené" do podobných káuz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies