Mesto Christchurch postihol silný dotras

NETKY.SK • 13 Jún 2011, 07:25 • 2 min
Mesto Christchurch postihol silný dotras

Mesto Christchurch postihol silný dotras - Svet Novozélendské mesto Christchurch dnes zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,5, ktoré bolo cítiť až v ďalekom Dunedine. Jeho epicentrum bolo v hĺbke 11 kilometrov vo vzdialenosti desať kilometrov južne Christc

slovakia

left justify in out

img

Novozélendské mesto Christchurch dnes zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,5, ktoré bolo cítiť až v ďalekom Dunedine. Jeho epicentrum bolo v hĺbke 11 kilometrov vo vzdialenosti desať kilometrov južne Christchurchu, informoval na svojej stránke denník New Zealand Herald s odvolaním sa na novozélandský inštitút GNS Science.
      K otrasu došlo o 13.00 h miestneho času (03.00 h SELČ). O osem minút neskôr nasledoval v rovnakej oblasti a hĺbke záchvev s magnitúdou 4,4.
      Christchurch sa stále spamätáva zo zemetrasenia s magnitúdou 6,3, ktoré spôsobilo rozsiahle materiálne škody a vyžiadalo si 181 obetí.
      Americký geofyzikálny inštitút (USGS) určil magnitúdu dnešného dotrasu na 5,2.
      Obyvatelia po dnešných otrasoch v strachu vybiehali z budov na ulice. Na Twitteri sa objavili svedectvá o trasúcich sa obydliach. Niektoré školy, supermarkety a nákupné centrá preventívne evakuovali.
      Agentúra AP s odvolaním sa na hovorcu polície informovala o zrútení sa najmenej dvoch budov. Z jednej z nich vytiahli dvoch živých ľudí.
      Hovorca civilnej obrany Vince Cholewa na základe predbežných informácií nepredpokladá, že by otrasy, ktoré bolo cítiť aj v mestách Ashburton, Timaru a Dunedin, spôsobili vážne škody.
      Aj dnešné zemetrasenie zapríčinilo padanie skál v štvrti Port Hills, zatiaľ čo východnej časti mesta došlo k záplavám z prasknutých potrubí. Médiá informovali o lokálnych výpadkoch elektriny a telefonických liniek.
      Pôda pod Christchurchom je nepokojná od vlaňajšieho s septembrového zemetrasenia s magnitúdou 7,1, ktoré  spôsobilo len materiálne škody.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies