VIDEO: Hollywoodsky herec Sean Penn sa vrátil na Ukrajinu. Aké má plány?

NETKY.SK • 29 Marec 2022, 09:30 • 2 min
VIDEO: Hollywoodsky herec Sean Penn sa vrátil na Ukrajinu. Aké má plány?

ĽVOV - Penn a jeho tím chcú rozšíriť programy neziskovej organizácie CORE (Community Organized Relief Effort) založenej v roku 2010. Plánuje pritom spolupracovať s miestnymi úradmi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sean Penn chce pomáhať cez charitatívne programy vojnovým utečencom. Informovala o tom v utorok verejnoprávna stanica BBC.

 

V pondelok absolvoval stretnutie s gubernátorom Ľvovskej oblasti Maxymom Kozyckým. Vo svojom tweete, ktorým o schôdzke s gubernátorom informoval, vyzval svojich sledovateľov, aby finančne prispeli na konto CORE.

 

 

V čase, keď sa 24. februára začala invázia ruských jednotiek na Ukrajinu, Penn bol v Kyjeve, kde nakrúcal dokumentárny film. Následne, podobne ako tisíce vojnových utečencov, absolvoval cestu do Poľska, pričom časť z nej aj pešo. Odvtedy sa jeho charitatívna organizácia angažuje pri poskytovaní ubytovania a vzdelávania pre ukrajinských utečencov v Poľsku.

 

Prečítajte si tiež: Dmitrij Peskov prezradil, kedy by Rusko použilo jadrové zbrane

 

Začiatkom minulého týždňa vyhlásil, že dá roztaviť obe sošky Oscarov, ktoré počas svojej kariéry dostal, ak americká filmová akadémia nepozve ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, aby sa prihovoril účastníkom galavečera spojeného s udeľovaním týchto prestížnych filmových cien.

 

 

Podľa amerického webu CNET akadémia zatiaľ nereagovala na jeho žiadosti o komentár, či prezidenta vôbec pozvala, aby prostredníctvom videokonferencie vystúpil ako rečník.

 

Ako je známe, Zelenského príhovor v rámci galavečera neodznel a samotný Penn sa na ňom nezúčastnil. Bol už totiž na Ukrajine. Predstaviteľka jeho štábu pre CNET uviedla, že herec oscarový večer ani nesledoval. Penn sa so Zelenským stretol vo februári a aj v prvých dňoch ruskej invázie.

 

 

Možno vás zaujme: Brazílsky prezident Jair Bolsonaro je v nemocnici



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona