Messi aj Ronaldo pomáhajú futbalu v ťažkých časoch koronavírusu

NETKY.SK • 14 Apríl 2020, 08:01 • 2 min
Messi aj Ronaldo pomáhajú futbalu v ťažkých časoch koronavírusu

Dvaja najlepší futbalisti súčasnosti opäť raz potvrdili, že sú veľkými hráčmi nielen na ihrisku. Messi súciti so zdravotníkmi a vzdáva sa časti svojho platu v prospech FC Barcelona. Ronaldo a spol. v portugalskej reprezentácii zase darovali polovicu bonusov za postup na MS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Súcit so zdravotníkmi

V čase pandémie koronavírusu si ľudia po celom svete čoraz viac cenia prácu lekárov a zdravotníckeho personálu. Sú to totiž práve oni, kto sú denne v bezprostrednom ohrození nákazy COVID-19. Vďaku im prostredníctvom sociálnej sieti vyjadril aj šesťnásobný držiteľ Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu planéty Lionel Messi.

 

Vyjadrenie Messiho
"Včera sa skončil Svetový týždeň zdravotníckych pracovníkov a spolu s UNICEF by som im chcel vyjadriť svoju najhlbšiu vďaku za prácu, ktorú robia. Sú to anonymní hrdinovia...Vďaka za to, že napriek všetkému pokračujú vo svojom vznešenom záväzku starať sa o tehotné ženy, chránia deti a dospievajúcich," vyjadrila sa najväčšia hviezda Barcelony.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Leo Messi (@leomessi),

 

Messi ako vzor
V súčasnej neľahkej situácii sa množstvo športových klubov uchyľuje k zníženiu platov hráčov s cieľom zachovať pracovné miesta pre zamestnancov a udržať klub pred ešte väčšími finančnými ťažkosťami. Výnimkou nie je ani FC Barcelona a samotný Lionel Messi. Známy športový psychológ Tom Bates verí, že Argentínčan pomôže povzbudiť ďalšie kluby, aby sa v čase krízy zachovali podobne.

 

"Dobrým príkladom je Leo Messi, ktorý ako jeden z prvých hráčov pristúpil na zníženie platu o 70%, aby sa ubezpečil, že personál Barcelony bude môcť pokračovať v práci," cituje Batesa web goal.com.

 

img

 

Veľký čin Ronalda a spol
Národný futbalový tím Portugalska na čele s hviezdnym Cristianom Ronaldom sa rozhodol pomôcť amatérskemu futbalu v rodnej krajine. Ten sa totiž podobne ako mnohé profesionálne kluby dostáva v čase "koronakrízy" do výraznej finančnej tiesne. Portugalská futbalová federácia (FPF) oznámila, že členovia A-tímu sa vzdali polovice bonusov za postup na majstrovstvá Európy 2020, pričom ide o sumu 4,7 milióna eur. Postup svojej krajiny na MS oslavoval po poslednom kvalifikačnom zápase aj sám kapitán Portugalska.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies