Merkelová vyzvala Putina, aby prestal posielať zbrane na Ukrajinu

NETKY.SK • 16 August 2014, 06:42 • 2 min
Merkelová vyzvala Putina, aby prestal posielať zbrane na Ukrajinu

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová v piatkovom telefonickom rozhovore vyzvala ruského prezidenta Vladimira Putina, aby zastavil prísnul zbraní a ozbrojencov na východnú Ukrajinu.

slovakia

left justify in out

Merkelová podľa hovorcu nemeckej vlády v telefonáte tlmočila svoje obavy z vývoja situácie na východe Ukrajiny a apelovala na Putina, aby podnikol kroky na vyriešenie tamojšej krízy. 
      

"S ohľadom na potrebu urgentného prímeria vyzvala prezidenta, aby ... zastavil prúd zbraní, vojenských poradcov a ozbrojeného personálu na Ukrajinu," uviedol hovorca Steffen Seibert, ktorého citovala agentúra Reuters. 
      

Stručná správa zverejnená Kremľom, hovorí o tom, že Putin počas telefonátu iniciovaného nemeckou stranou poinformoval Merkelovú o pokroku v poskytovaní humanitárnej pomoci na Ukrajine. Zdôraznil pritom, že Moskva svoju humanitárnu iniciatívu realizuje v úzkej koordinácii s Medzinárodným výborom Červeného kríža (MVČK), uviedla agentúra ITAR-TASS. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies