Merkelová pripúšťa zrušenie sankcií voči Rusku

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 14:08 • 2 min
Merkelová pripúšťa zrušenie sankcií voči Rusku

BERLÍN - Nemecko podporí postupné zrušenie sankcií Európskej únie voči Rusku, ak nastane pokrok v realizácii Minskej mierovej dohody o ukončení konfliktu na východnej Ukrajine. Povedal to v piatok hovorca nemeckého ministerstva zahraničných vecí Martin Schäfer.

slovakia

left justify in out

"Sankcie nie sú cieľom samým osebe. Prístup všetko alebo nič nás neprivádza bližšie k nášmu cieľu," povedal Schäfer počas pravidelnej tlačovej konferencie. Nemecká kancelárka Angela Merkelová však vo štvrtok na schôdzke organizácie G7 v Japonsku povedala, že o zrušení sankcií voči Rusku je predčasné hovoriť. Predseda ruskej vlády Dmitrij Medvedev v piatok uviedol, že ministrom prikázal načrtnúť návrhy o predĺžení zákazu dovozu potravín zo západných krajín až do konca roka 2017.


Európska únia prijala sankcie voči Rusku na jeden rok v júli 2014 v odpovedi na kroky Moskvy na Ukrajine. Únia potom ekonomické sankcie v roku 2015 dvakrát predĺžila. Podľa diplomatov Taliansko, Grécko, Cyprus, Maďarsko a Bulharsko patria k členom EÚ, ktorí pochybujú o tom, či by sa sankcie voči Moskve mali predĺžiť. Za pokračovanie sankcií sú Veľká Británia, Švédsko, Poľsko a pobaltské štáty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies