Merkelová Orbánovi odporučila, aby získanú väčšinu využil triezvo a citlivo

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 18:17 • 2 min
Merkelová Orbánovi odporučila, aby získanú väčšinu využil triezvo a citlivo

BUDAPEŠŤ - Z úspechu v nedeľňajších maďarských parlamentných voľbách vyplýva zvláštna zodpovednosť, ktorá je o tom, že opakovane získanú veľkú väčšinu bude potrebné využiť triezvo a citlivo. Uvádza sa to v liste nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, v ktorom zablahoželala predsedovi maďarskej vlády a predsedovi Fideszu Viktorovi Orbánovi k volebnému víťazstvu. V liste, ktorý šéf komunikačného odboru vlády Bertalan Havasi poskytol agentúre MTI, nemecká kancelárka ďalej uviedla, že Orbán môže naďalej rátať s Nemeckom ako so spoľahlivým partnerom v Európe. Merkelová pripomenula, že tento rok Budapešť i Berlín spoločne oslávia 25. výročie pádu železnej opony, v čom Maďarsko zohralo výraznú úlohu. Podľa jej slov to bol prvý krok k spojeniu rozdelenej Európy. "V tomto duchu sa teším na ďalšiu spoluprácu s Vami," uzavrela list kancelárka Merkelová, ktorá zaželala premiérovi veľa úspechov k úlohám, ktoré ho čakajú. Vládny blok Fidesz-KDNP výrazným spôsobom zvíťazil v nede

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to v liste nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, v ktorom zablahoželala predsedovi maďarskej vlády a predsedovi Fideszu Viktorovi Orbánovi k volebnému víťazstvu.
     

V liste, ktorý šéf komunikačného odboru vlády Bertalan Havasi poskytol agentúre MTI, nemecká kancelárka ďalej uviedla, že Orbán môže naďalej rátať s Nemeckom ako so spoľahlivým partnerom v Európe.
     

Merkelová pripomenula, že tento rok Budapešť i Berlín spoločne oslávia 25. výročie pádu železnej opony, v čom Maďarsko zohralo výraznú úlohu. Podľa jej slov to bol prvý krok k spojeniu rozdelenej Európy. "V tomto duchu sa teším na ďalšiu spoluprácu s Vami," uzavrela list kancelárka Merkelová, ktorá zaželala premiérovi veľa úspechov k úlohám, ktoré ho čakajú.
     

Vládny blok Fidesz-KDNP výrazným spôsobom zvíťazil v nedeľňajších voľbách a obsadí pravdepodobne 133 poslaneckých kresiel v 199-člennom Národnom zhromaždení. Definitívne výsledky volieb budú k dispozícii koncom tohto týždňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies