Merkelová a Hollande sú za užšiu spoluprácu v oblasti bezpečnosti

NETKY.SK • 3 September 2016, 09:44 • 2 min
Merkelová a Hollande sú za užšiu spoluprácu v oblasti bezpečnosti

ÉVIAN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Francois Hollande chce posilniť európsku spoluprácu v oblasti bezpečnosti. Obaja politici to po svojom dnešnom stretnutí vo východofrancúzskom meste Évian označili za jednu z priorít neformálneho summitu EÚ, ktorý sa uskutoční 16. septembra v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Merkelová podľa agentúry DPA zdôraznila, že ide o bezpečnosť z ekonomického hľadiska, ale aj o vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť EÚ. V tejto oblasti Berlín a Paríž očakávajú "ambiciózny plán" a rýchle konanie zo strany európskych inštitúcií.

Hollande zdôraznil dôležitosť "ochrany hraníc, ochrany základných slobôd a ochrany pred rizikami, ktoré predstavuje terorizmus". Okrem toho však podľa neho musí byť rozšírená aj spoločná európska obranná politika. Hollande oznámil, že Nemecko a Francúzsko predložia v najbližších dňoch konkrétne návrhy, na ktorých momentálne pracujú ministri obrany oboch krajín.

 

Merkelová avizovala, že Nemecko a Francúzsko sa na nadchádzajúcom summite G20 v čínskom meste Kuang-čou znova pokúsia dať impulz pre urovnanie konfliktu na východe Ukrajiny. Realizácia minských dohôd momentálne napreduje nedostatočne, konštatovala nemecká kancelárka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies