Meno Mohammed zaplavuje Európu. Pozrite si, kde je najčastejšie

NETKY.SK • 29 Január 2018, 06:00 • 2 min
Meno Mohammed zaplavuje Európu. Pozrite si, kde je najčastejšie

Meno Mohammed v mnohých svojich variantách sa stáva v Nemecku stále častejším. Za posledné roky sa dostalo z 97. miesta na miesto 26. A bolo by aj vyššie, keby sa brali ako jedno meno všetky jeho podoby.

slovakia

left justify in out

Podľa spoločnosti pre nemecký jazyk (GfdS), o ktorej sa hovorí, že je to najvýznamnejšia jazyková inštitúcia v krajine, meno Mohammed zaznamenalo rapídny nárast výskytu, ale jeho skutočná početnosť môže byť ešte vyššia, než hovoria čísla, píše Die Welt. Dáta GfdS neberú do úvahy všetky rozdielne alternatívy mena ako Mohamad, Mohamed, Mehmet a ďalšie.

 

U našich susedov v Rakúsku už ide o tretie najpopulárnejšie chlapčenské meno, v Holandsku je už možno aj najpopulárnejšie, píše portál Stredoevropan.cz.

 

V Nemecku sú tieto čísla ešte z roku 2016, takže je pravdepodobné, že v roku 2017 boli ešte vyššie. V meste Heme, ktoré má 161 306 obyvateľov, tvoria migranti 17,2 percenta a Mohammed je tam tretie najčastejšie meno.

 

Andrea Ewels z GfdS hovorí, že príčinou sú samozrejme migračné vlny. Nie je to tak, že by Nemci dávali meno Mohammed svojim deťom. Očakáva, že sa Mohammed v Nemecku dostane do prvej desiatky už čoskoro, v roku 2021.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies