Mega-smartfón s Ultra HD videom kúpite aj u nás

NETKY.SK • 24 September 2013, 09:30 • 2 min
Mega-smartfón s Ultra HD videom kúpite aj u nás

BRATISLAVA - Veľký smartfón alebo malý tablet? Ani odborníci sa nevedia zhodnúť, kam patrí Samsung Galaxy Note 3. Podľa moderného žargónu ide o takzvaný phablet alebo tabletofón.

slovakia

left justify in out

Samsung Galaxy Note 3 rozhodne nepatrí do vrecka nohavíc. S rozmermi 151×79×x8,3 mm a hmotnosťou 168 gramov sa hodí viac do kabelky alebo malej prenosnej tašky, ktorá sa stáva čoraz populárnejšou aj u mužov. Displej má uhlopriečku 5,7 palca, čo je asi o 2 centimetre viac, ako má súčasná vlajková loď výrobcu, model Galaxy S4.

Najlepší displej sveta?

Displej použitý v zariadení Galaxy Note 3 má vysoké rozlíšenie Full HD, na zobrazovanie využíva jedinečnú technológiu Super AMOLED a ovláda sa nielen prstami, ale aj špeciálnym perom S Pen. Jeho funkcia je oveľa významnejšia, než je tomu pri klasickom styluse. Displej sleduje cez S Pen okrem dotykov aj intenzitu tlaku a umožňuje aj komplikovanejšiu prácu s textom. 

V poslednom čase spoločnosť Sony presviedča zákazníkov a aj odborníkov, že aj klasické LCD displeje s určitými vylepšeniami môžu bez problémov konkurovať aj drahším typom zobrazovacích panelov. Super AMOLED technológia je však stále o nejaký ten kúsok vpredu vďaka skutočnosti, že každý jeden pixel svieti samostatne. Vďaka tomu majú top zariadenia od Samsungu takmer neprekonateľne kvalitné displeje s neuveriteľným kontrastom, mimoriadne sýtou čiernou farbou a krásnymi farbami. Super AMOLED je popri IPS paneloch zrejme najlepším zobrazovačom sveta a Galaxy Note 3 tieto danosti využíva vo svoj prospech.

Veľmi veľký fotoaparát

Samsung Galaxy Note 3 prichádza s dvojicou kamier. Tá na prednej strane je určená pre videohovory, má rozlíšenie 2 megapixely a produkuje Full HD video s 30 snímkami za sekundu. Zadná kamera je o niečo vyspelejšia, jej snímač dokáže zachytiť až 13 miliónov bodov, podporuje funkciu automatického zaostrovania, asistuje jej blesk a v jednej chvíli dokáže súčasne nahrávať video vo vysokej kvalite a zároveň fotiť 13 megapixelové fotografie.

Najlepší videomobil na svete

Video má mimoriadne rozlíšenie Ultra HD, teda až 3840×2160 pixelov. To je až 4-násobok bežného Full HD! Toto video má až 30 snímkov za sekundu a aby ste ho prehrali na televízii, potrebujete mať doma takú, ktorá je na to určená. Takto vysoké rozlíšenie dokonca nezvláda ani veľa drahých telefónov - napríklad na takom iPhone 5S toto video nemáte šancu prehrať.

Keby vám však Ultra HD volané aj 4K nebolo po chuti, môžete zvoliť aj nižšie rozlíšenie. Napríklad Full HD alebo HD 720p. Zaujímavé je, že Full HD video dokáže Galaxy Note 3 nahrávať v 2-násobne spomalenom režime.

Extrémny výkon

Za schopnosť natáčať videá v 4K formáte Galaxy Note 3 vďačí veľmi výkonnému čipsetu. Ten obsahuje 4-jadrový procesor pracujúci na frekvencii až 2,3 GHz a 3 GB pamäť RAM. Grafické procesory sú tu až dva, prvý je výkonný Adreno 330 a druhý Mali-T628 MP6. Zákazník má možnosť vybrať si, na našom trhu bude štandardne k dispozícii verzia s Adreno 330.

Zariadenie Samsung Galaxy Note 3 sa začne na Slovensku predávať tento týždeň, jeho cena však poteší iba predajcov. 639 eur je najnižšia trhová cena a už aj tá je veľmi vysoká. Tabletofón je však určený do rúk technologických nadšencov a vyššie postavených manažérov, ktorí si radi za podobné zariadenia priplatia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies