Medzinárodné organizácie zriadia v Nemecku centrálnu databázu o utečencoch

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 09:23 • 2 min
Medzinárodné organizácie zriadia v Nemecku centrálnu databázu o utečencoch

BERLÍN - Medzinárodne humanitárne organizácie zriadia databázu dokumentujúcu pohyby utečencov na celom svete v snahe zvládnuť pokračujúcu utečeneckú krízu. Agentúra DPA o tom informovala s odvolaním sa na vyjadrenia zástupcov mimovládnych organizácií, ktorí sa stretli dnes v Berlíne.

slovakia

left justify in out

Uvedená databáza má vzniknúť na pôde kancelárie Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) v nemeckej metropole. Nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier, ktorý bol hostiteľom dnešného stretnutia, sa podľa DPA vyslovil za ešte užšiu medzinárodnú spoluprácu v danej oblasti.

 

"Musíme sa v medzinárodnom spoločenstve dohodnúť, ako riadiť migráciu. Nemôžeme si dovoliť žiadne poľavenie," povedal minister.

 

Podľa odhadov OSN je v súčasnosti vo svete na úteku vyše 65 miliónov ľudí, čo je viac než kedykoľvek predtým. Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) uvádza, že približne polovica z tohto počtu sú deti a mladistvé osoby.

 

Na stretnutí v Berlíne sa zúčastnili zástupcovia UNHCR, IOM, ale i ďalších humanitárnych organizácií vrátane Červeného kríža a Červeného polmesiaca. Účastníci sa v rozhovoroch zameriavali na spôsoby, ako zastaviť príčiny migrácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies