Medvedev chodieva do práce novým vrtuľníkom

NETKY.SK • 27 Marec 2013, 17:00 • 2 min
Medvedev chodieva do práce novým vrtuľníkom

MOSKVA - Ruský premiér Dmitrij Medvedev odteraz nebude na každodenné presuny po Moskve používať auto, ale vrtuľník.

slovakia

left justify in out

Tlačovú agentúru AFP o tom v stredu informovala jeho hovorkyňa Nataľja Timakovová, podľa ktorej 47-ročný líder uprednostní leteckú prepravu "zakaždým, keď to dovolí počasie". Rozhodnutie je zrejme ústretovým gestom voči motoristom v moskovských uliciach, ktorí uviaznu v zápche počas každého prejazdu vládnej kolóny. Medvedev dochádza do centra z rezidencie na predmestí Gorki a bezpečné pristávanie pred úradom vlády má umožniť novovybudovaný heliport.

Zverejnené fotografie zachytávajú vrtuľník nešpecifikovanej značky, pričom podľa registračnej značky by malo ísť o typ AW-139 vyrábaný britsko-talianskou firmou AugustaWestland. Zábery z letov nad Moskvou už zverejnil na internete aj samotný Medvedev, ktorého záľuba vo fotografovaní je všeobecne známa. Pohľad na stále zasnežené mesto komentuje vetou: "Kedy príde jar, neviem." Jeden z návštevníkov jeho profilu na to reaguje slovami, že jar "doručuje ruská pošta", čo je narážkou na pomalosť poštových služieb v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies