Mečíř: Je to fifty - fifty, Kližan: 60:40 pre Poliakov

NETKY.SK • 8 September 2015, 14:45 • 2 min
Mečíř: Je to fifty - fifty, Kližan: 60:40 pre Poliakov

BRATISLAVA - Slovenskí tenisoví reprezentanti majú v tohtoročnom play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára družstiev mužov v Poľsku väčšiu šancu na úspech ako vlani v USA, kde prehrali 0:5. Myslí si to ich líder Martin Kližan.

slovakia

left justify in out

"Povedal by som, že je to 60:40 pre nášho súpera. Aj keď máme lepšie rebríčkové postavenie, Poliaci sú podľa mňa miernymi favoritmi: rýchly povrch im sedí viac ako nám a domáce prostredie dokáže urobiť veľmi veľa. My tam však odcestujeme s cieľom vyhrať. Urobíme pre to maximum," deklaroval Kližan na utorňajšej nominačnej tlačovej besede v NTC v Bratislave pred stretnutím, ktoré sa uskutoční 18. - 20. septembra na tvrdom povrchu Rebound Ace v hale v Gdyni. Kližan vyslovil nádej, že napriek značnej vzdialenosti sa nájdu v štvortisícovom hľadisku aj nejakí priaznivci Slovákov: "Dúfam... Praví fanúšikovia by mohli prísť a narobiť dobrú atmosféru a trochu ´bordel´."

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan na margo jednotky domácich Jerzyho Janowicza so smiechom vyhlásil: "Je to výborný hráč, ale veľmi nestabilný. Takisto ako ja... On je trošku na palicu, v dobrom. Mám ho strašne rád, ale je to taký ´prepínak´. Sám to o sebe hovorí, takže nič nové. Je to kvalitný servisman, bude to proti nemu veľmi nepríjemné. Poľská dvojka Michal Przysiezny je tiež bombardér. Niekoľko rokov dozadu hrával veľmi dobre, ale teraz sa pohybuje skôr na challengerovej úrovni, renkingové postavenie to odráža. Podľa mňa je naša momentálna forma lepšia."

Kapitán Slovákov Miloslav Mečíř zvolil kvarteto, ktoré v júli triumfovalo v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny v Konstanci nad domácimi Rumunmi na antuke vonku 3:2 - Kližan, Norbert Gombos, Andrej Martin a deblový špecialista Igor Zelenay: "Mohol som nominovať len štyroch hráčov a predbežne som nechcel meniť úspešnú zostavu. Nehovorím však, že s Lukášom Lackom nerátam. Zavážia výsledky našej trojice Lacko, Gombos, Martin vo dvojhre na tohtotýždňovom challengeri vo francúzskom St. Rémy a potom aj forma počas spoločnej prípravy. Zatiaľ bolo v podstate jedno, koho som nahlásil, keďže ešte môžem urobiť dve zmeny. S Martinom Kližanom počítam 100-percentne, je našou jednotkou a oporou rovnako ako Igor Zelenay vo štvorhre, ktorú naposledy výborne zahral s Andrejom Martinom."

Slováci odcestujú do dejiska - aj s Lackom - v nedeľu o 7.00 h. Olympijský víťaz zo Soulu 1988 Mečíř o papierových vyhliadkach povedal: "Je to ´fifty - fifty´. Poliaci majú výhodu v podobe domáceho prostredia a silnú štvorhru s viacerými možnými variantmi, ale v tejto súťaži človek nikdy nevie. Stačí si spomenúť, ako papierovo nečakane dopadla v náš prospech práve štvorhra v Rumunsku. Celkovo je recept na úspech jednoduchý: treba získať tri body..."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies