Matúš Bero prestúpil z Trenčína do Trabzonsporu, rokujú aj s Ďuricom

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 07:24 • 2 min
Matúš Bero prestúpil z Trenčína do Trabzonsporu, rokujú aj s Ďuricom

TRENČÍN - Slovenský futbalista Matúš Bero prestúpil z domáceho majstrovského klubu AS Trenčín do tureckého Trabzonsporu.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla prostredníctvom tlačovej správy zastupiteľská spoločnosť Stars&Friends, za ktorú prestup zrealizoval Karol Csontó. Pripomenula, že v tomto transferovom období už dotiahla aj zmeny pôsobísk Martina Škrtela (Fenerbahce Istanbul), Tomáša Hubočana (Olympique Marseille) a Lászlóa Bénesa (Borussia Mönchengladbach).

"Moje pocity z tohto transferu sú fantastické. Je to môj prvý veľký prestup a momentálne ho radím na popredné miesto vo futbalovej kariére. Verím, že práve tento transfer je mojím prvým veľkým krokom do sveta medzinárodného futbalu, kde sa budem môcť hráčsky rozvíjať a napredovať stále ďalej. Viem, že o mojom prestupe sa už dlhšie rokovalo aj s inými klubmi, no Trenčín mal jasnú predstavu o podmienkach transferu a ja som veľmi šťastný, že práve taký veľkoklub, akým Trabzonspor je, ich dokázal naplniť," povedal Matúš Bero.

"Trabzonspor Matúša už dlhšie sledoval. Je to klub, ktorý neustále napreduje a podporuje rozvoj mladých hráčov. Rokovania s ním boli veľmi rýchle a priame. Pri Matúšovom transfere sme však museli brať do úvahy aj finančné požiadavky AS Trenčín, ktoré boli nad rámec ponúk z klubov nemeckej Bundesligy či z Belgicka, s ktorými sme tiež rokovali,“ vyjadril sa Karol Csontó zo Stars&Friends.

Dvadsaťročný stredopoliar Bero získal cenu pre najlepšieho hráča najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy v sezóne 2015/2016, jedným gólom v stredajšej odvete 2. predkola Ligy majstrov 2016/2017 pomohol Trenčanom k postupu do 3. predkola cez slovinskú Olimpiju Ľubľana. Bero patrí medzi lídrov slovenskej reprezentácie do 21 rokov, koncom mája v prípravnom dueli proti Gruzínsku debutoval aj v A-tíme SR.


Trabzonspor v piatok popoludní bez ďalších podrobností potvrdil prostredníctvom svojho verifikovaného twitterového konta rokovania o príchode slovenského reprezentanta Jána Ďuricu. Skúsený 34-ročný stopér je od 1. júna voľný hráč, naposledy pôsobil v Lokomotive Moskva. Pred začiatkom nedávnych ME vo Francúzsku, na ktorých sa zúčastnil, mu vypršal kontrakt s týmto ruským klubom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies