Masaker na Srí Lanke: Musel si vybrať, ktoré zo svojich detí zachráni

NETKY.SK • 23 Apríl 2019, 18:47 • 2 min
Masaker na Srí Lanke: Musel si vybrať, ktoré zo svojich detí zachráni

SRÍ LANKA - Britskí súrodenci Linseyovci na Srí Lanke spoločne s otcom vyviazli z prvého víkendového bombového útoku. O chvíľu neskôr ich však zasiahol ďalší. Ich otec bol postavený pred strašnú voľbu a musel si vybrať, ktoré zo svojich detí sa pokúsi zachrániť.

slovakia

left justify in out

Až 321 ľudí padlo za obeť pri nedeľňajšom bombovom útoku na Srí Lanke, 38 z nich boli cudzinci. Medzi nimi boli aj dve deti Matthewa Linseya z Londýna. O tragickom príbehu informoval denník The Times.

 

Súrodenci Daniel (19) a Amelia (15) Linsey dokázali prežiť prvý teroristický útok, ktorý zasiahol hotel Shangri-La v Kolombe.

 

Práve raňajkovali pred odletom domov do Londýna, keď sa medzi ľuďmi odpálil prvý samovražedný atentátnik. Linseyovi sa s deťmi podarilo utiecť.

 

"Neviete si predstaviť, aké strašné to bolo. Všade bol krik. Ja som bol so svojimi deťmi. Ani nedokážem povedať, či boli v poriadku, bola tma. Bál som sa, či nepríde ďalší výbuch. Bežali sme preč - ďalší výbuch," popísal situáciu pre The Times.

 

"Bežali sme zrovna k výťahom a ja som sa s nimi nemohol pohnúť. Obaja padli k zemi. Syn vyzeral horšie ako dcéra, tak som sa ho snažil kriesiť," pokračoval pri opise udalostí osudného rána.

 

"Nejaká žena povedala, že sa postará o moju dcéru. Odniesol som syna dole k záchranárom a odviezli sme ho do nemocnice. Kričal som: Prosím pomôžte môjmu synovi, prosím pomôžte," spomínal Linsey na moment, kedy si musel vybrať, o ktoré zo svojich detí sa postará.

 

Nakoniec však zomreli obe. "Myslel som, že dcéra je na tom lepšie. Nemohol som ju nájsť, pretože som bol so synom. Bohužiaľ zahynuli obe moje deti," povedal otec detí.

 

Obe deti vraj milovali cestovanie a zaujímali sa o iné kultúry. "Bola to súčasť ich osobností," dodal Mathew Linsey.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies