Martin odmieta 0:4, Markovič: Ľudia budú prekvapení

NETKY.SK • 27 Február 2015, 13:15 • 2 min
Martin odmieta 0:4, Markovič: Ľudia budú prekvapení

MARIN - Hokejisti MHC Mountfield Martin sa druhýkrát za sebou prebojovali do play off slovenskej extraligy a tentokrát v ňom chcú vydržať dlhšie ako len štyri zápasy. Vo štvrťfinále ich však čaká jeden z najťažších súperov - vicemajster z Nitry.

slovakia

left justify in out

Martinčania si vlani vyskúšali play off po trojročnej pauze, postúpili z posledného ôsmeho miesta a tak vo štvrťfinále narazili na víťaza základnej časti HC Košice. Neskorší majster s nimi však spravil krátky proces a postúpil v najkratšom možnom termíne. O tom, že aj tento rok sa budú porúčať už po štyroch zápasoch, nechcú ani počuť. "To určite nepripustíme a nedáme im ani jeden centimeter ľadu zadarmo," povedal útočník Tibor Varga.

 

Tretí najproduktívnejší hráč MHC v ZČ sa na vyraďovačku teší o to viac, že vlani si ju nezahral a tento rok mu sezónu skomplikovalo zranenie. "Mám veľkú chuť aj vzhľadom na to, že tento rok som bol dlho zranený," uviedol Varga, ktorý v 42 dueloch nazbieral 33 bodov (16+17).

 

Martin ide do štvrťfinálovej série ako outsider. Vicemajstri z Nitry disponujú nesmiernou ofenzívnou silou, veď ako jediní prekonali v dlhodobej časti 200 strelených gólov (201) a vo svojom streda majú ofenzívnych lídrov ako sú Jozef Stümpel, Roman Tománek, Henrich Ručkay, či nová akvizícia René Školiak. Ich súperi sa však neboja a veria v úspech. "Dávajú veľa gólov, ale my máme výborných brankárov a tréneri určite určia dobrú taktiku. V základnej časti sme s nim hrali vyrovnané zápasy, takže určite si na nich veríme a ideme vyhrať. V Nitre sa hrá síce ťažko, pretože tu majú skvelých fanúšikov, no verím, že tu aspoň jeden zápas vyhráme a potom to doma potvrdíme," dodal Varga.

 

"Kosačky" sa budú spoliehať najmä na spoľahlivých brankárov Jakuba Čecha a Michala Dzubinu a taktiež obranu s lídrom Ivanom Ďatelinkom, ktorý v 54 zápasoch nazbieral 22 bodov (1+21). V ofenzíve bude ťažisko na trojici Varga, Peter Galamboš a Jaroslav Markovič, ktorý je s 54 bodmi (22+32) najproduktívnejším hráčom MHC po základnej časti. "Určite máme väčšiu silu ako vlani a myslím si, že aj Nitra má pred nami rešpekt. Treba to využiť. Nemáme čo stratiť a myslíme si, že môžeme prekvapiť. Vieme aké sú naše silné stránky, vieme ako máme hrať a vieme, čo na nich platí. Dúfam, že nám to štyrikrát vyjde a na konci série budeme my šťastnejší," povedal.

Markovič taktiež rázne odmietol scenár 4:0 v prospech Nitry: "Ideme do toho, že chceme vyhrať. Určite nie s tým, že to bude 0:4 na zápasy. To by sme nemuseli ani nastúpiť a rovno by sme im to mohli odovzdať. Určite to bude ťažké, ale ja sa toho nebojím a myslím si, že ľudia budú z tejto série ešte prekvapení."

 

Štvrťfinálová séria odštartuje v sobotu 28. februára na ľade Nitry, do Martina sa presťahuje 4. marca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies