Martin Matejka chce Prešov po novom

NETKY.SK • 5 September 2014, 19:03 • 2 min
Martin Matejka chce Prešov po novom

PREŠOV - Novú energiu a nové výzvy chce ponúknuť Prešovčanom Martin Matejka, ktorý dnes oficiálne ohlásil svoju kandidatúru na post primátora Prešova.

slovakia

left justify in out

Kandidovať bude ako nezávislý, svoju kampaň bude financovať z vlastných zdrojov bez podpory politických strán a podnikateľských subjektov pod heslom Prešov po novom. Postaviť ju chce na komunikácii s ľuďmi. Doteraz sa angažoval hlavne v projektoch s hendikepovanými ľuďmi. Chce sa viac venovať bezbariérovosti mesta. Má však pripravené aj témy, ktorými chce osloviť všetkých Prešovčanov. Svoju kandidatúru ohlásil dnes v centre mesta pri Neptúnovej fontáne a súčasne začal zbierať podpisy na petičné hárky, aby sa mohol uchádzať o priazeň voličov.

 

Na radnicu chce priniesť novú kultúru komunikácie, etiku a morálku. Odmieta akékoľvek rodinkárstvo. Chce spolupracovať s poslancami nie na základe politického zatriedenia, ale podľa ich odbornosti. „Chcem ako primátor pracovať pre ľudí a nie prácu predstierať. Ako primátor si nemôžete vyberať len populárne riešenia, musíte robiť potrebné riešenia. Potrebné témy sú také, ktoré možno nezískajú popularitu, ale sú pre mesto dôležité. Mesto stratilo nádych, potrebuje novú energiu,“ prehlásil Matejka. Podľa jeho vyjadrenia nie je spokojný s terajším vedením radnice. Podľa neho Prešov potrebuje inovatívne projekty a nových ľudí. Ako zdôraznil, má 33 rokov, čo považuje za ideálny vek a cíti sa na to, aby funkciu primátora zvládol. Osloviť chce voličov, ktorí chcú presadiť nové veci a tiež presvedčiť ľudí, hlavne mladých, ktorí sú skeptickí a voliť nechodia. Cíti potenciál aj voči „silným” kandidátom, lebo veľa jeho známych ho utvrdilo v tom, že majú už dosť stále tých istých tvárí. 

 

Martin Matejka profesionálne pôsobí najmä v sociálnej sfére, Prešovčania ho poznajú ako zakladateľa občianskeho združenia MabajEnergy a organizátora podujatí ako Euromobilita bez bariér a spoluorganizátora akcií Záchranári deťom. V Prešove prevádzkuje prepravnú službu pre seniorov a imobilných pacientov a tiež donášku liekov pacientom domov. V priestoroch prešovskej nemocnice otvoril Kaviarničku, v ktorej návštevníkov obsluhujú ľudia na invalidných vozíkoch. Matejka sa v minulých komunálnych voľbách uchádzal o post poslanca ako nezávislý kandidát, no nezískal dostatočný počet hlasov. Vtedy sa nechal zastrešiť skupinou, ktorá oficiálne podporila vo voľbách súčasného primátora Pavla Hagyariho. Dnes sa voči jeho práci vyjadruje kriticky. 

 

Doteraz v Prešove oficiálne svoju kandidatúru na primátorku mesta ohlásila Andrea Turčanová, ktorú podporujú pravicové strany. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies