Martin Harich zverejnil singel Dance'n'roll

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 14:11 • 2 min
Martin Harich zverejnil singel Dance'n'roll

BRATISLAVA - Slovenský spevák Martin Harich zverejnil singel Dance'n'roll. Na skladbe spolupracoval aj producent Armin Effenberger.

slovakia

left justify in out

"Stretol som sa s producentom Arminom Effenbergrom, ktorý ma hneď úplne prečítal. Povedal mi, 'Maťo, teba bavia tie zadumané a sentimentálne texty, a keď sa s tebou človek rozpráva, všetko pochopí a všetkému uverí. Ale pozri sa do zrkadla, máš 19 rokov, vlasy dupkom, Mustanga v garáži a každý si povie, že si presne ten 'párty týpek', ktorý žije z minúty na minútu'. Pamätám si, ako som odchádzal zo štúdia presvedčený, že toto určite nie je ten pravý producent. Mojim myšlienkam to ale nedalo pokoja. No a vidíte," uviedol hudobník, ktorý vlani ponúkol singel Kde bolo tam bolo.

 

"Po Kde bolo tam bolo, ktorá pohladí na duši ako mamkina polievka, som sa rozhodol vypustiť jeden cheeseburger, ktorý si proste užijete, lebo vám chutí a moc nad ním nepremýšľate," povedal na margo novinky. "Kde bolo tam bolo je presne smer, ktorým sa chcem uberať. Ak v blízkej budúcnosti vydám album, tak by mal znieť presne v takomto duchu - pokojne a intímne. Na skladbe Dance'n'roll sme s producentom Arminom Effenbergrom pracovali vyše roka a takpovediac sme čakali na ten správny čas. Podľa mňa je ním leto - energia, život, zábava, láska a farby. Áno, je to divočina v porovnaní s mojím posledným singlom, ale ja som taký aj v živote, nielen v hudbe. Raz úplne pokojný, o chvíľu totálne šialený," dodal. 

 

Novinka je zároveň spevákovou prvou skladbou v anglickom jazyku. "Angličtina dáva všetkému celkom iný rozmer. Momentálne neviem, či lepší alebo horší, ale fascinuje ma to. Mám napísaných viac anglických skladieb. Album v 'bryndzovej angličtine' v budúcnosti vôbec nevylučujem, akurát sa bojím, či mi bude dakto rozumieť," vyhlásil. 

 

Rodák z Liptova ponúkol k piesni Dance'n'roll aj videoklip, v ktorom predstavil svoju obľúbenú značku automobilov. "Čo sa týka výberu áut, ten bol, samozrejme, na mne. Fascinujú ma veľké motory a konkrétne modely Mustang. Je to auto, ktoré má svoj príbeh, tradíciu, hrdosť a atmosféru. Dalo to celkom zabrať, ale podarilo sa mi zohnať do klipu aj najnovší model z roku 2015, ktorých je v Európe zatiaľ naozaj veľmi málo," prezradil muzikant, ktorého priateľkou bola v minulosti Celeste Buckingham. "Po rozchode so Celeste mi asi chýbalo čosi americké, čo ma robí šťastným až do momentu, kým niečo neodíde. V tom prípade iba smutne čakám, kým mi dôjde náhradná súčiastka. Námet bol od začiatku jasný - 60. roky, Grease, vietor vo vlasoch a sýtočervený rúž. Akurát sme si vymysleli nový štýl - Dance'n'roll - lebo voľakde som čítal, že R'n'R is dead (rock'n'roll je mŕtvy, pozn. SITA) - čomu samozrejme neverím, ale pre istotu," vyjadril sa. 

 

O réžiu klipu sa postaral Jakub Krška. Nakrúcanie zabralo približne 35 hodín, pričom jednotlivé zábery pochádzajú z pražského letiska, z BBQ Smokehouse a M klubu vo Vysokom Mýte. Na novinke sa podieľalo približne 60 ľudí. "To je už číslo, pri ktorom to bez akejsi spolupatričnosti, lojality a držania pokope nejde. Opäť raz som mal šťastie na ľudí okolo seba, za čo všetkým náhodám ešte raz ďakujem," povedal Harich, ktorý má v súčasnosti dve kapely - českú a slovenskú. Termín vydania nového albumu zatiaľ nepozná. "Pesničky sú nahraté. Takže teraz sme vo fáze čakania na ten správny čas. Hádam to vycítim, keď to bude mať prísť," prezradil. 

 

 

Martin Harich sa zviditeľnil v roku 2011 v šou Česko Slovenská SuperStar, pričom ešte na jeseň toho roku vydal prvý album Príbeh snov. Na konte má aj štúdiovku Nech (2013), z ktorej pochádza napríklad pieseň Asi mi horí tvár. Vlani uviedol na trh akustický komplet G2 Acoustic Stage. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies