Maroko vyvíja novú stratégiu na odhaľovanie ľudí, ktorí sa radikalizujú v Európe

NETKY.SK • 20 September 2017, 13:55 • 2 min
Maroko vyvíja novú stratégiu na odhaľovanie ľudí, ktorí sa radikalizujú v Európe

RABAT - Marocká vláda v rámci zlepšenia boja proti terorizmu pracuje na novej stratégii sledovania Maročanov, ktorí sa radikalizujú v Európe.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru AP to uviedol dnes riaditeľ marockého Ústredného úradu súdneho vyšetrovania (BCIJ) Abdalhak Chijám. Podľa jeho slov je predchádzanie radikalizácii marockých občanov v zahraničí obzvlášť dôležité, keďže teroristi s marockým pôvodom spáchali v auguste v Španielsku krvavé útoky.

 

Šéf BCIJ však nekonkretizoval, čo prinesie nová vládna stratégia. BCIJ je označovaný ako marocké FBI. Vznikol pred dvoma rokmi a zasahuje proti Maročanom, ktorí bojovali v radoch tzv. Islamského štátu a vracajú sa domov.

 

Z celkovo 1664 Maročanov, ktorí vstúpili do IS, bolo po návrate domov zatknutých 85 mužov, 14 žien a 27 detí, konštatoval Abdalhak Chijám.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies