Marine Le Penová je proti dvojakému občianstvu mimo občanov krajín EÚ a Ruska

NETKY.SK • 10 Február 2017, 13:27 • 2 min
Marine Le Penová je proti dvojakému občianstvu mimo občanov krajín EÚ a Ruska

PARÍŽ - Kandidátka francúzskej krajnej pravice Marine Le Penová bude v prípade svojho víťazstva v prezidentských voľbách žiadať od všetkých osôb s dvojakým občianstvom v krajine, aby sa jedného z nich vzdali. Výnimku budú mať len osoby pochádzajúce z členských štátov EÚ a Ruska.

slovakia

left justify in out

Vo vysielaní televízie France 2 Le Penová vo štvrtok vysvetlila, že jej prípadné rozhodnutie neznamená, že cudzinci budú musieť Francúzsko opustiť. Uviedla, že "budú môcť zostať, ako dlho chcú, pokiaľ budú rešpektovať francúzske zákony a hodnoty". Upozornila, že práve porušovanie zákonov je častým problémom komunity prisťahovalcov.

 

Zaradenie Ruska ku krajinám, ktorých sa netýka jej požiadavka zvoliť si v prípade dvojakého len jedno občianstvo, Le Penová vysvetlila tým, že ho považuje za súčasť celku ňou označovaného ako "Európa národov".

 

Dodala tiež, že v prípade jej víťazstva sa vo veci občianstva budú musieť rozhodovať aj Francúzi židovského pôvodu, pretože výnimka z jej plánovaného opatrenia nezahŕňa ani Izrael, "keďže nie je európskou krajinou" a "Izrael sa takou ani necíti byť".

 

Le Penová spresnila, že ňou avizovaný zákaz dvojakého občianstva má platiť aj pre občanov USA a severoafrických krajín.

 

Podľa prieskumov verejnej mienky má Le Penová veľkú šancu dostať sa do druhého kola prezidentských volieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies