Marcello Lippi: Nikdy som si nemyslel, že Zidane bude tréner

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 09:46 • 2 min
Marcello Lippi: Nikdy som si nemyslel, že Zidane bude tréner

TURÍN - Bývalý tréner talianskej futbalovej reprezentácie a Juventusu Turín Marcello Lippi nečakal, že sa z jeho niekdajšieho zverenca Zinedina Zidana vykľuje kouč.

slovakia

left justify in out

"Nikdy by mi to nenapadlo, že Zidane bude tréner. Pri niektorých hráčoch, ktorých som trénoval, som pobadal, že budú úspešní aj na lavičke, napr. Didier Deschamps. Zidane k nim však vtedy nepatril," cituje portál fourfourtwo.com slová 67-ročného rodáka z Viareggia, ktorý Talianov v roku 2006 priviedol k titulu majstrov sveta.

 

Zhodou okolností, finále šampionátu v Nemecku bolo posledným súťažných vystúpením Zinedina Zidana, ktorý vtedy definitívne odišiel zo scény po červenej karte za úder hlavou do hrude Marca Materazziho.

 

"Som presvedčený, že vo veľkom klube, ako je Real, môže uspieť. Dôverne pozná psychológiu najlepších hráčov, či už v prípade víťazstiev alebo prehier. Do funkcie sa dostal v polovici sezóny, čo je vždy náročnejšie, pretože s hráčmi neabsolvoval predsezónne obdobie. Všetci sa zameriavajú na Cristiana Ronalda na ihrisku, ale zabúdajú, že trénerom je Zidane. Ľudia ho podceňujú. Myslím si, že ešte je predčasné, aby ho súdili," zakončil Marcello Lippi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies