Maradona o Suarezovi: Prečo ho rovno neposlali na Guantanamo?

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 11:29 • 2 min
Maradona o Suarezovi: Prečo ho rovno neposlali na Guantanamo?

RIO DE JANEIRO - Legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona ostro skritizoval verdikt Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorá potrestala uruguajského útočníka Luisa Suareza za uhryznutie Taliana Giorgia Chielliniho v utorkovom zápase D-skupiny MS.

slovakia

left justify in out

"Kto si myslia, že sú?" - zaútočil na predstaviteľov svetového futbalu v televíznej šou De Zurda venezuelskej stanice Telesur. "Prečo Suareza neposlali rovno na Guantanamo?," povedal Maradona ironicky. Guantanamo je vojenská základňa námorníctva USA na Kube, od roku 2002 je jej súčasťou známa väznica pre osoby podozrivé z terorizmu.

 

Suarez dostal od disciplinárnej komisie FIFA za uhryznutie Chielliniho rekordný trest na deväť zápasov, suspendáciu na štyri mesiace a pokutu 100-tisíc švajčiarskych frankov (cca 82.210 eur). "Za čo? Toto je futbal, kontaktná hra. Zavraždil vari niekoho?," pýta sa Maradona. "Je to nespravodlivý trest. Neuveriteľná mafiánska záležitosť," vyhlásil majster sveta z roku 1986, ktorý mal na sebe v štúdiu tričko s nápisom "Luisito Estamos Con Vos" (Luis, sme s tebou, pozn. red.).

 

Maradona v minulosti takisto dostal na šampionáte trest od FIFA, v roku 1994 ho z MS poslali domov po dopingovom náleze v zápase s Nigériou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies