Manchester United a Liverpool pred derby v rozličnej nálade

NETKY.SK • 12 December 2014, 18:06 • 2 min
Manchester United a Liverpool pred derby v rozličnej nálade

MANCHESTER - Pred nedeľňajším vzájomným súbojom v 16. kole najvyššej anglickej futbalovej súťaže sa Manchester United a FC Liverpool nachádzajú v rozličnom rozpoložení.

slovakia

left justify in out

Kým United sa po nevydarenom predchádzajúcom ročníku vracajú na staré známe výslnie, Liverpool sa po skvelej sezóne 2013/2014 opäť trápi.

 

Zverenci Louisa van Gaala ťahajú šnúru piatich ligových víťazstiev v rade, najnovšie si v pondelok poradili so Southamptonom na jeho pôde 2:1 a poskočili už na tretiu priečku poradia Premier League. Tím vedený Brendanom Rodgersom je až deviaty, na dôvažok skončil v Lige majstrov už v skupinovej fáze. 

 

Napriek tomu si obranca "červených diablov" Jonny Evans nemyslí, že forma bude v nedeľu rozhodujúcim faktorom. "Na rozdiel od Liverpoolu sme na dobrej vlne, ale predchádzajúce výsledky v takýchto dueloch nič neznamenajú. Nevidel som veľa ich tohtosezónnych stretnutí, ale to utorkové proti Bazileju som si nenechal ujsť. Boli pod tlakom a napokon to nedotiahli do vytúženého konca. Odchod Luisa Suáreza ich oslabil, ale stále majú fantastických hráčov, na ktorých si musíme dať pozor," rozhovoril sa 26-ročný severoírsky zadák pre oficiálny klubový web manutd.com. 

 

V nedeľu 14. decembra od 14.30 h SEČ je na štadióne Old Trafford na programe 191. derby severozápadu Anglicka. V historickej bilancii vedie Manchester United so 75 výhrami, 64-krát sa radovali "The Reds" a 51 stretnutí sa skončilo nerozhodne. Od vzniku Premier League v roku 1992 ide o 45. vzájomné ligové stretnutie dvoch historicky najúspešnejších anglických klubov. Aj toto porovnanie hovorí v prospech "Red Devils", tri body získali v 23 prípadoch, Liverpool v 13 a osemkrát si nezmieriteľní rivali body podelili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies