Maloobchod SR sa v marci vyvíjal lepšie ako priemer EÚ

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 12:30 • 2 min
Maloobchod SR sa v marci vyvíjal lepšie ako priemer EÚ

BRATISLAVA - Maloobchodné tržby v eurozóne v marci oproti februáru oslabili o 0,1 % a marcové tržby maloobchodu v rámci celej EÚ medzimesačne klesli o 0,2 %.

slovakia

left justify in out

Medziročne marcové maloobchodné tržby sa v eurozóne zmenšili o 2,4 % a v rámci celej EÚ klesli o 1,6 %. Vyplýva to z informácií, ktoré v pondelok zverejnil štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Maloobchodné tržby na Slovensku sa v marci vyvíjali lepšie, keďže medzimesačne o 0,1 % stúpli a medziročne oslabili iba o 0,8 %.

V rámci členských krajín EÚ, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, maloobchodné tržby v marci medzimesačne klesli v deviatich štátoch, posilnili v jedenástich a v Rakúsku sa nezmenili. Najväčší pokles evidovali v Portugalsku (-3 %), Slovinsku (-2,6 %) a v Írsku (-1,9 %). Najvýraznejšie tržby maloobchodu medzimesačne stúpli v Estónsku (2,7 %), Lotyšsku (2,1 %) a Fínsku (1,3 %). 

V medziročnom porovnaní v rámci členov únie, z ktorých boli údaje k dispozícii, marcové maloobchodné tržby klesli v štrnástich štátoch a vzrástli v siedmich. Najväčší pokles bol v Španielsku (-10,5 %), Slovinsku (-7,7 %) a Portugalsku (-5,9 %). Najvýraznejšie medziročné posilnenie tržieb evidovali v Lotyšsku (8,8 %), Litve (4,5 %) a vo Švédsku (3 %).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies